RKDSV Vr1 verder in de beker!

115

Vandaag stond de 2de  ronde van de beker op het programma. Hapert Vr1 was ditmaal de tegenstander. Dit team kennen we nog van voorgaande seizoenen, een goede tegenstander waar we altijd mooie, spannende wedstrijden tegen spelen. Naast de langdurig afwezigen misten we vandaag ook Gwen en Lisa. Gelukkig kon Britt van Korven ons de eerste helft nog versterken en wilde Pien eerder terugkomen uit Antwerpen, waardoor we goed van start konden gaan. Klasse dames!

De eerste helft gingen we keurig van start.  Na 19 minuten werd het goede spel beloond met een doelpunt; een aanval waarbij iedere linie betrokken was kwam uiteindelijk bij Renske terecht. Zij kwam goed door vanaf links en gaf de bal voor op Pien. Die stuitte op de keeper, waarna Renske de rebound binnen kon schieten. Niet veel later kwam Renske weer door vanaf links en wist de bal weer keurig achter de keepster van Hapert te schieten: 2-0. De dames van Hapert leken het even helemaal kwijt, maar de dames van Diessen wisten de score niet verder uit te breiden. 10 minuten voor rust brak Hapert voor de eerste keer uit; de spits werd vanaf het middenveld ingespeeld en wist goed weg te draaien. De spits kwam 1 op 1 met Anouk en wist de bal tegen het net te schieten; 1-2. Door het doelpunt kreeg Hapert ineens weer vertrouwen, waardoor we tot aan de rust wat onder druk kwamen te staan. Echter was de verdediging ook vandaag weer goed op hun hoede en wisten de dreiging van Hapert onschadelijk te maken. Hierdoor gingen we met een 1-2 stand rusten.

Na rust pakten onze dames het spel van de eerste helft weer goed op. Hapert wist door het goede uitverdedigen geen kansen te creëren en voorin werd op zoek gegaan naar de 1-3. Achterin werd de bal goed rondgespeeld, waardoor er ruimte op het middenveld en voorin kwam om gevaarlijk te worden. Pien wist een kwartier voor tijd de spanning weg te nemen; met een goed schot wist zij de keepster van Hapert te passeren. Hapert probeerde door 1 op 1 te gaan spelen nog wat te forceren; echter stonden we vandaag meer dan prima, waardoor Hapert niet meer gevaarlijk wist te worden. Een mooie en goede overwinning was dus een feit. Op naar de volgende ronde van de beker!

Volgende week zullen we de competitie weer gaan hervatten thuis tegen Jong Brabant Vr1. Hopelijk weten we ook hier het goede begin een mooi vervolg te geven!