RKDSV Vr1: verlies en winst binnen 4 dagen

233

We zijn weer een week verder waarin we maar liefst 2 wedstrijden speelden. De eerste was afgelopen donderdagavond uit en tegen Hilvaria. Het is en blijft altijd een beladen wedstrijd, maar veel belangrijker was vooral de strijd om plaats 3. De eerste helft was duidelijk voor onze dames, maar helaas wisten ze het net niet te vinden. Onze meiden probeerden er voetballend doorheen te komen, maar dat wilde maar mondjesmaat lukken. Die keren dat het wel lukten was de afwerking niet voldoende. Hilvaria gebruikte vooral de lange bal en legde heel veel energie en strijd in de wedstrijd wat zeker ook een kwaliteit is.

De tweede helft was veel meer in evenwicht en 20 minuten voor tijd kwam Hilvaria zelfs op voorsprong door een klutsbal, maar die tellen ook. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Hilvaria een corner en deze werd vakkundig binnen gewerkt door een speelster van RKDSV en zo kwam meteen de eindstand op het bord te staan. Het was misschien een beetje tegen de verhouding in, maar eerlijk is eerlijk, Hilvaria toonde wat meer vechtlust dan onze dames en dat kan je jezelf toch ook wel kwalijk nemen. Ik ga het niet over de scheidsrechter hebben (haha). Einduitslag 2-0

Afgelopen zondag speelden we thuis tegen Una. Met 2 gelijke spelen en 8 verliespartijen in 10 wedstrijden toch wel echt 1 van de mindere teams bij ons in de competitie. Ook vandaag kwamen ze er helemaal niet aan te pas. Na de 0-7 in Zeelst werd het nu op de Alsie maar liefst 8-0. Het was zeker niet onze beste wedstrijd maar we konden vandaag ook speelsters wat extra rust geven en wat experimenteren. Een paar benoemingswaardigheden van vandaag: Floor scoorde vandaag na een heeeeele lange tijd weer eens maar nu dan ook meteen 3 keer, we hebben een hele talentvolle 2de keeper (Suus) in ons midden. Onze 1ste keeper kan net als uit tegen Una ook gewoon in de spits voetballen (wederom 1 doelpunt voor Anouk) en sinds gisteren hebben we een nieuwe 2de aanvoerder, namelijk Veerle! Volgens mij heeft ze de aanvoerdersband zelfs mee naar huis genomen en heeft ze deze nog steeds om (haha).

Aanstaande zondag spelen we wederom tegen Hilvaria! Ik denk dat we nog wel wat recht hebben te zetten of niet dames. We verwachten dan ook heel veel publiek. Aanstaande zondag, prime time 12.00 uur op veld 1 voor hopelijk volle tribunes. RKDSV VR1 versus Hilvaria VR1 Be There!

To Be continued!