RKDSV VR1 wint dankzij Teun Fonken!

280

Deze titel vraagt om wat uitleg waarschijnlijk. Na een hele zware wedstrijd van vorige week tegen De Valk (0-0) liep de ziekenboeg voller dan hij al was. Gelukkig ging de oefenwedstrijd van dinsdag niet door zodat onze privé fysiotherapeut even een paar meiden kon behandelen. Ook donderdag was dit weer het geval en de VR1 eindigde de training met 6 speelsters. Dan moet je zondags daarop uit naar Unitas’59 wat een zeer fysieke tegenstander is en je dus wel op en top fit moet zijn.

Om 10.00 uur trapten we af in de stromende regen op een toen al doorweekt veld. Wij probeerden zeker het spel te maken maar dat viel nog niet zo mee doordat het dus volle bak regende en er ook nog eens een stevige wind over het veld raasde. We dicteerden het spel zonder echt grote kansen te creëren maar gedurende de 1ste helft werd het veldoverwicht steeds groter. Na 30 minuten kwam Gwen oog in oog met de keeper maar helaas schoot ze vol tegen haar aan. Het duurde tot 1 minuut voor de rust voordat we de 0-1 maakten door een schitterende doelpunt van Katja. Een hele mooie combinatie via de zijkant, ingespeeld op de spits die de bal keurig aflegde op Katja dus die deze kans mooi verzilverde. Toch wel op een heel fijn moment, ruststand 0-1.

In de tweede helft begonnen we wel wat slordig waardoor we in een hele korte periode 3 corners tegen kregen en dan is het toch weer alle hens aan dek. Na een kwartiertje namen we het initiatief weer geheel over en het was wachten op de definitieve nekslag en die kwam er dan ook. Gwen maakte uit  een mooie aanval keurig de 0-2 maar tot ieders verbazing werd het doelpunt afgekeurd omdat een minuut eerder iemand van RKDSV hands zou hebben gemaakt, ja mensen de VAR doet ook bij de VR1 zijn intrede. Het was een volslagen onterechte beslissing maar je moet er dan wel mee weten te dealen. Het werd mede door deze beslissing een onrustige wedstrijd die ook zomaar een heel andere wending zou kunnen krijgen. Unitas’59 ging achter 1 op 1 spelen en we moesten ff bij schakelen.  Met nog 7 minuten te gaan kreeg onze tegenstander nog een goede mogelijkheid uit een directe vrije trap maar Anouk pakte deze bal voortreffelijk en uit de aanval die hierop volgde maakte Floor meteen de 0-2. Is het op zich niet zo gek dat Floor een doelpunt maakt maar wel als je net een half jaar geblesseerd bent geweest, grote klasse. De wedstrijd was gespeeld en in de laatste minuut maakte Roos zelfs de 0-3. Ook niet zo gek voor een spits, maar ook Roos is pas weer net terug naar een langdurige blessure, einduitslag 0-3.

Al met al een zeer nuttige uitoverwinning op een taaie tegenstander. Hopelijk komen we de komende week weer heelhuids door en anders hebben we natuurlijk Teun nog. Aanstaande zondag spelen we de topper tegen St RKSV Heeze/Dosl. De uitwedstrijd tegen hen werd helaas verloren dus we hebben nog wat goed te maken. Wederom een superbelangrijke match dus die gewonnen moet worden. Kaarten zijn vanaf nu te koop!