RKDSV Vr1 wint met grote cijfers van vv Trinitas

200

Na de uitschakeling in de beker (3-0 verlies tegen Una) stond vandaag de wedstrijd tegen vv Trinitas Oisterwijk Vr1 op het programma. Een speciale wedstrijd voor Plonie, gezien zij de afgelopen jaren onderdeel uitmaakte van dit team. Daarnaast ook een mooie wedstrijd voor Katja, gezien zij voor het eerst na ruim een half jaar weer minuten gaat maken na een zware blessure.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren rommelig. Hierna wisten we het spel goed op te pakken, wat gelijk resulteerde in een hele grote kans voor Renske. Helaas belandde deze inzet op de paal. Enkele minuten later was het wel raak; Lisa schoot vanaf +-20 meter met een prachtig schot in de rechterbovenhoek: 1-0! We combineerden vrolijk verder, wat na ruim een kwartier spelen voor een verdubbeling van de score zorgden. Na goed combineren op het middenveld kwam de bal perfect vanaf rechts voor Renske haar voeten terecht die de bal keurig binnen wist te tikken. We hadden vervolgens meerdere 100% kansen om de score uit te breiden, echter lieten we het na om de wedstrijd voor rust al te beslissen. We eindigden de 1ste helft met een mindere fase. Na een slimme overtreding op het middenveld stonden we achterin niet op te letten; de bal werd niet juist verwerkt, waardoor de linksbuiten van Trinitas alleen met de bal op de goal afging. Zij wist deze onoplettendheid genadeloos af te straffen; 2-1. Door de aansluitingstreffer kreeg Trinitas meer vertrouwen, wat al snel resulteerde in een grote kans voor de rechtsbuiten. Echter wist Anouk haar doel goed klein te maken en de gelijkmaker te voorkomen. Ruststand: 2-1.

In de rust werden we even op scherp gezet; dit worp meteen zijn vruchten af op het veld. We waren een stuk feller, wisten Trinitas goed onder druk te zetten en wonnen bijna ieder duel. Na ruim een uur spelen zette Pien goed druk op de Oisterwijkse verdedigsters en wist de bal keurig te onderscheppen. Hierdoor kon ze alleen met de bal op de goal af en wist mooi af te ronden, 3-1! Enkele minuten later zette Renske goed druk op de linksback. Renske zette haar tegenstander keurig van de bal en wist vanaf rechts de bal op mooie wijze achter de goed keepende Oisterwijkse doelvrouw te schieten. We hadden de smaak te pakken, waardoor vv Trinitas niet meer tot aanvallen toe kwam. Even later wisten we de score nog verder uit te breiden; Pien wist haar 2de van de middag te maken door een fraai schot tegen de touwen aan te schieten, 5-1! Zoals gezegd zou ook Katja haar eerste minuten weer maken vandaag, erg fijn! Zij wist haar rentree te bekronen met een doelpunt; zo’n 10 minuten voor tijd kon zij een voorzet vanaf rechts binnenschuiven. Een paar minuten voor het einde kregen we een vrije trap op zo’n 18 meter van de goal; een uitgelezen kans voor Plonie om tegen haar oude ploeg te scoren. Ze bleek echter niet egoïstisch en gaf – in plaats van rechtstreeks op doel te schieten – een steekbal op Rebecca. Die wist daar wel raad mee en zette de eindstand op het scorebord: 7-1!

Na een mindere eerste helft en goede tweede helft zijn we weer 3 punten rijker. Volgende week staat er weer een belangrijke pot op het programma. Om 10:00 trappen we in Heeze af tegen nummer 3 ST DOSL/Heeze Vr2. Alle support is weer van harte welkom!