RKDSV VR2 verslaat de vrouwen van Unitas’59

3173

De dames van RKDSV VR2 mochten op een zonnige dag aantreden tegen Unitas’59 VR2 uit Eindhoven. De wedstrijd werd gewonnen met 3-1, waardoor de Diessense dames hierdoor op de 6e plaats komen te staan.

RKDSV begon slecht aan de wedstrijd en binnen één minuut stond de ploeg met 0-1 achter. Ook al had Diessen de uitwedstrijd eerder in het seizoen gewonnen, het zou vandaag een lastige pot worden. Diessen ging haar eigen spel spelen en er kwamen kleine kansjes. Na een kwartier spelen viel de gelijkmaker. Dieke drukte goed door op de bal en de laatste vrouw van Unitas’59 kreeg de bal niet goed weg. Een goed oplettende Suzan pikte de bal op en liet de keeper kansloos achter: 1-1. De dames van Diessen bleven voetballen en dit resulteerde in de 2-1. Pien passeerde haar tegenspeelster en plaatste de bal mooi in de buitenhoek. Met deze stand gingen de dames de rust in.

De tweede helft werd er ook goed gevoetbald. De verdediging (met Veerle, Pleun, Evi en Britt) stond goed georganiseerd. Het middelveld, met Jenai, Nelleke en Didi, had de overhand waardoor ze de voorhoede goed konden bereiken.

Lisanne had een aantal mooie kansen maar helaas wilde de bal er niet in. Olga had nog een mooie redding en Suzan maakte haar tweede doelpunt: 3-1. Dit was tevens ook de eindstand. Het was erg heet vandaag en dit hebben de dames gemerkt. Er vloeide heel wat zweet in de rondte!

Marly, a.k.a. ‘Kuif’, liet afgelopen zondag het keepen aan haar medekeepsters Didi en Olga over, en was aan zet in het veld i.p.v. de goal. Een keertje wat anders, maar het ging super! Uiteraard kunnen speelsters niet zonder hun coach en vlagger, waarvoor wij Arie en Judie elke week weer hartstikke dankbaar zijn. Arie, bedankt voor de coaching en de flauwe grapjes op de bank en Judie, bedankt voor je motiverende woorden elke zondagochtend en het vrijwillige vlaggen wat je al een tijdje elke week voor ons doet!

Dames van RKDSV VR2, goed gevoetbald als een echt team! Ga zo door!