RKDSV wint beker derby van SVSOS

267

Op de tweede speeldag van het bekertoernooi speelde RKDSV 1 een thuiswedstrijd tegen naaste buur SVSOS uit Biest Houtakker. Na een 2-0 ruststand, werd er in de tweede helft vrij eenvoudig uitgelopen na een 6-0 overwinning.

De Diessense ploeg begon deze derby zeer gretig en dit resulteerde al na 5 min in de eerste treffer. Na slordig uitverdedigen aan Biestse zijde belanden de bal via Tijn Janssen bij aanvoerder Melvin Timmermans. Deze wist wel raad met zijn kans en zetten de 1-0 op het scorebord. Hierna probeerden RKDSV door te drukke en creëerde het een aantal goede mogelijkheden, helaas resulteerde dit niet in een snelle 2-0. Na iets meer als een half uur spelen kwam toch de verdiende 2-0. Na een vlot lopende aanval over de linkerkant gaf spits Mark de Brouwer de bal mee aan Bram van Gestel. Bram aarzelde niet en punterde de bal langs de keeper af in de goal.

Foto: RKDSV-spits Tijn Janssen in duel met SVSOS-aanvoerder Teun van Dijk. (Fotograaf: Nick van Hees)

In de tweede helft had RKDSV geen kind meer aan SVSOS en drukte het de gasten met de rug tegen de muur. Na een kwartier spelen wist RKDSV dit overwicht uit te drukken in doelpunten. Nick Reijrink kwam goed door op de rechterflank en gaf Thom Schepens een niet te missen kans. En via 2 goed uitgevoerde corners konden uiteindelijk Melvin Timmermans en Tom Verhoeven er voor zorgen dat de 5-0 op het scorebord kwam. Het slotakkoord was voor Bram van Gestel. Via een mooie combinatie over de rechterflank gaf Tijn Janssen de bal voor waarna Bram zorgde voor de 6-0 eindstand.

Al met al een prima overwinning. Volgende week speelt RKDSV de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi thuis tegen SVSSS. Hierbij is nog een kleine kans op de volgende ronde al zal het dan wel met minimaal 4 doelpunten verschil moeten winnen van deze Udenhoutse 3e klasser.

Fotograaf Nick van Hees was aanwezig en maakte een aantal mooie actiefoto’s. De foto’s kan je via zijn website bekijken.