RKDSV wint in absolute slotfase van Tuldania

467

Afgelopen 4 oktober speelde het eerste elftal van RKDSV tegen Tuldania uit Esbeek. De ploeg uit Esbeek was erg goed aan de competitie begonnen met 6 punten uit 2 wedstrijden, met een doelsaldo van 10 voor en 2 tegen. De ploeg uit Diessen was daarom gewaarschuwd. Hier bovenop komt nog de afwezigheid van Nick Reyrink, Thom Schepens en Sander van der Aa door blessures. Men moest dus vol aan de bak.

In de beginfase werd Tuldania meteen gevaarlijk en creëerde de ploeg meteen 2 goede mogelijkheden. Deze kansen werden echter niet verzilverd en zodoende bleef RKDSV een achterstand bespaard. Kort hierna kwam de ploeg van trainer Frans Verbeek beter in de wedstrijd en dit resulteerde in mooie kansen. Een mooie actie van Sven Bastings werd nog gekeerd door de keeper van Tuldania, maar kort hierna werd het alsnog 0-1. Een mooie steekpass van vleugelverdediger Gijs Neggers werd verzilverd door Melvin Timmermans. RKDSV liet hierna echter de mogelijkheden om afstand te nemen jammer genoeg onbenut. In de eerste helft kregen de Diessenaren nog een tegenslag te verwerken. Na een half uur kwam Tuldania uit het niets op gelijke hoogte. Een hoge bal werd knap breed gelegd en zo kon de spits uit Esbeek gemakkelijk de gelijkmaker aantekenen. Zo gingen de ploegen rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong, maar zonder grote mogelijkheden. Vanwege een communicatiefout in de verdediging kon Tuldania spits Pieter Abrahams uit het niets de 2-1 op het scorebord zetten. De Esbekenaren konden echter maar kort genieten van de voorsprong. Raoul Iselin, de man met dubbele nationaliteit, wist een vrije trap knap te verzilveren en zette RKDSV op gelijke hoogte. Beide ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen, maar toch konden de Diessenaren in de absolute slotfase de wedstrijd alsnog over de streep trekken. Tijn Janssen was alert na een voorzet van Kevin van Oort en kopte het winnende doelpunt binnen. In de blessuretijd van de wedstrijd wist Tuldania niets meer te creëren en zodoende boekte RKDSV de 2e overwinning van het seizoen.

RKDSV kwam helaas niet ongehavend uit de strijd. Verdedigers Rens Timmermans en Gijs Neggers moesten zich beide vroegtijdig laten wisselen vanwege blessures. RKDSV speelt volgende week, 11 oktober, een thuiswedstrijd tegen Spoordonkse Boys.