RKDSV wint in slotfase van vv Acht

171

Op zondag 2 december stond voor RKDSV de thuiswedstrijd tegen vv Acht op het programma. Op een nat sportpark de Alsie waren de Diessenaren de betere ploeg maar drukte dit pas in de absolute slotfase uit in een voorsprong en een verdiende overwinning.

In de eerste helft was RKDSV de betere ploeg maar creëerde geen grote kansen. Aan de andere kant creëerde de gasten ook maar 1 kans maar deze waren wel bijzonder effectief en zorgde zo voor een 0-1 ruststand.

Nick Reijrink in actie tegen vv Acht (fotograaf: Nick van Hees)

In de tweede helft maakte de Diessenaren meteen duidelijk het hier niet bij te laten en zetten veel druk richting het Eindhovense doel. Uit eindelijk was het de ingevallen Mike van der Weert die tekende voor de 1-1. Een snoeiharde vrije trap glipte door de handen van de keeper. Het laatste kwartier van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren er aan beide kanten kansen. Mark de Brouwer miste namens RKDSV een grote kans en vv Acht kwam kreeg een 3 tal grote kansen. Maar telkens was het de uitstekend keepende Siem van Doormaal die een doelpunt voorkwam. In de absolute slotfase viel het kwartje toch in de richting van RKDSV. Mike van de Weert zette Melvin Timmermans oog in oog met de doelman. De Diessense aanvoerder wist hier wel raad mee en bracht de eindstand van 2-1 op het scorebord.

Na deze belangrijke overwinning pakt RKDSV de 3e plaats weer terug op de ranglijst. Het vertoonde spel bied veel hoop en vertrouwen voor de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop. Allereerst aanstaande zondag op bezoek bij vv Waalre.