RKDSV wint in slotfase van WSJ

184

Afgelopen 2 februari speelde het eerste elftal van RKDSV een thuiswedstrijd tegen WSJ uit Tilburg. RKDSV had een licht overwicht, maar kwam moeilijk tot kansen. Een doelpunt in de slotfase van Tijn Janssen bleek genoeg om de drie punten in Diessen te houden.

De beginfase was van beide kanten erg aftastend. Beide ploegen bleken moeite te hebben met de harde wind en het veldspel was hierdoor rommelig. Het was de ploeg van trainer Frans Verbeek, die de eerste mogelijkheden kreeg van de wedstrijd. Veteraan Mark de Brouwer schoot na een mooie, snelle aanval helaas over. Ook Melvin Timmermans schoot net over na een mooie voorzet van Berry Kolen. Hierna was het aan Kevin van Oort, die een vrije trap vanaf de zijkant, hard op het doel van WSJ schoot. De keeper wist echter de bal knap uit het doel te houden. Kort voor rust kreeg RKDSV bijna de rekening gepresenteerd van het missen van de kansen, maar keeper Siem van Doormaal wist een 1-op-1 situatie knap onschadelijk te maken. Uiteindelijk gingen beide ploegen met 0-0  rusten.

Na rust opende WSJ scherp en drong de ploeg uit Diessen meteen terug. Dit resulteerde in een aantal corners voor de ploeg uit Tilburg, maar echt gevaarlijk werd men niet. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer RKDSV het overwicht kreeg op het veld. De in Zwitserland geboren Raoul Iselin verdeelde het spel steeds vaker van links naar rechts, waardoor de Tilburgers steeds verder terug gedrongen werden. Dit resulteerde echter niet direct in grote kansen voor RKDSV. Frans Verbeek besloot om een tandje bij te schakelen en bracht ‘Good Old’ Job Janssen in de ploeg. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het dan eindelijk raak. Keeper Siem van Doormaal hervatte, na een vangbal, het spel snel door de bal uit te gooien naar Melvin Timmermans. De kleine aanvoerder stuurde vervolgens Job Janssen diep, die een mooie voorzet afleverde aan Tijn Janssen. De nummer 7 van Diessen wist de bal knap binnen te glijden bij de eerste paal. In het restant van de wedstrijd creëerde de ploeg uit Diessen nog 2 kleine mogelijkheden, maar men kon de score helaas niet verdubbelen. Aan de andere kant bleek WSJ moe gestreden en kwam zodoende niet meer tot gevaarlijke tegenaanvallen.

RKDSV wist zodoende drie punten bij te schrijven en zodoende vindt men enigszins aansluiting bij de sub-top in deze klasse. Het veldspel kan en moet beter, maar de ploeg wist voor de tweede maal op rij te winnen en hield in beide duels het eigen doel schoon. Komende zondag, 9 februari, komt de koploper uit de competitie op bezoek in Diessen, namelijk GSBW uit Goirle. In de uitwedstrijd bleken beide ploegen gewaagd aan elkaar, maar wist GSBW in de absolute slotfase alsnog de wedstrijd over de streep te trekken.