RKDSV wint laatste wedstrijd van SDO

315

Afgelopen zondag 26 mei heeft RKDSV de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten tegen middenmoter SDO. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel, al kon RKDSV bij winst eventueel nog stijgen naar nummer 6 op de ranglijst. Verder was er nog een onderlinge strijd tussen Tijn Janssen en Mark de Brouwer om de topscorerstitel.

RKDSV begon scherp aan de wedstrijd en kwam in de eerste 10 minuten een paar keer gevaarlijk door. Helaas kon men dit overwicht niet omzetten in doelpunten. SDO ging al snel de lange bal spelen en dit resulteerde in een grote kans na een half uur spelen. De inzet van een spits uit Lage Mierde belandde echter tegen de lat en zodoende kwam RKDSV goed weg.

In de tweede helft was er een licht overwicht voor de ploeg uit Diessen. Na een uur spelen kreeg spits Tijn Janssen een mooie kopkans. Een mooie aanval via linkerkant kon helaas niet worden verzilverd. De ploeg van Frans Verbeek zette in de slotfase nog een keer aan en dit resulteerde in enkele mogelijkheden. Helaas verdwenen twee inzetten van middenvelder Bram van Gestel op de lat. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de ploeg uit Diessen alsnog op een verdiende voorsprong. En vrije trap van Melvin Timmermans werd hard  voorgegeven en werd door Thom Schepens bij de tweede paal binnen gewerkt. RKDSV speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit en gaf geen kans meer weg, waardoor het seizoen met een overwinning werd afgesloten.

RKDSV eindigde, dankzij een verliespartij van De Raven, op de 6e plek op de ranglijst. Helaas speelde de ploeg van Frans Verbeek te vaak gelijk, waardoor men na de winterstop een aantal plekken is afgedaald. Ook de nodige personele problemen heeft de ploeg punten gekost.

Na de wedstrijd werden de nodige mensen nog in het zonnetje gezet en de kampioenselftallen gehuldigd. Thom Schepens werd uitgeroepen tot spelers van het jaar en supporter van het jaar werd Leon Vughts.

Bovendien werd deze week bekend dat RKDSV volgend jaar een nieuwe voorhoedespeler tot zijn beschikking heeft. Aidan Welten maakte bekend dat hij vanaf volgend seizoen EDN verruild voor RKDSV.

De selectie van RKDSV wil alle fans bedanken voor hun aanwezigheid tijdens zowel thuis-, maar zeker ook de uitwedstrijden.