RKDSV wint van directe concurrent Were Di

286

RKDSV heeft op 8 maart goede zaken gedaan door met 2-1 thuis te winnen van Were Di uit Tilburg. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de 6 e en 7 e plek met evenveel punten. Trainer Frans Verbeek doordrong zijn ploeg hiervan tijdens zijn korte, maar bondige voorbespreking, waarin hij wederom mooie one-liners wist te verzilveren. Hoogstaand was het spel niet, maar uiteindelijk wisten de Diessenaren toch de wedstrijd ietwat gelukkig naar zich toe te trekken.

Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg uit Tilburg. Zonder dat de ploeg gevaarlijk werd, drong het RKDSV terug op eigen helft. De ploeg uit Diessen was erg slordig en kwam maar moeilijk aan voetballen toe. Na zo’n 25 minuten was middenvelder Bram van Gestel die de eerste, grote kans van de wedstrijd kreeg. Na goed doorzetten van Tijn Janssen, kon de jonge middenvelder vrij inschieten, maar helaas werd zijn schot knap gekeerd door de doelman van Were Di. Kort hierna wist Were Di wél toe te slaan. Een corner viel pardoes in het 5-meter gebied, waarna de spits van de Tilburgers vrij in kon koppen. RKDSV probeerde het spel naar zich toe te trekken en wist men steeds verder op te rukken op de helft van Were Di. Kort voor rust kwamen de Diessenaren verdiend op gelijke hoogte.
Vleugelverdediger Nick Reyrink werd op knullige wijze onderuit gehaald door een verdediger van de Tilburgers en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. ‘Good-old’ Berry Kolen wist wel raad met dit buitenkansje en zette zodoende de 1-1 op het scorebord.


Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat er absoluut gewonnen moest worden. Ondanks de slechte omstandigheden, was RKDSV ervan overtuigd dat men niet minder was dan de tegenpartij en dat de 3 punten in Diessen konden en moesten blijven. In de tweede helft had de ploeg van Frans Verbeek steeds minder te duchten van de ploeg uit Tilburg, maar had men moeite met het creëren van grote kansen. Na 70 minuten wilde Kevin van
Oort een voorzet geven, maar de linksback zag zijn voorzet pardoes in het doel belanden en zo bracht hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Hierna kregen o.a. Melvin Timmermans en Tijn Janssen nog mooie kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar helaas werden deze kansen niet verzilverd. Were Di werd verder niet meer gevaarlijk en zo wist RKDSV deze belangrijke wedstrijd te winnen.

Komende zondag, 15 maart, speelt RKDSV wederom een belangrijke wedstrijd tegen Gesta. De ploeg uit Galder volgt de Diessenaren op korte afstand. Bij winst zal de ploeg uit Diessen aansluiting vinden bij de top-5.


Klik hier voor meer foto’s van Nick van Hees