RKDSV wint weer niet van ploeg uit top-3

262

Na de thuiswedstrijd tegen Vessem stond een week later al de uitwedstrijd tegen dezelfde ploeg op het programma. Gezien het feit dat het in Diessen een gelijk opgaande strijd was, beloofde het wederom een spannende wedstrijd te worden. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek ook nu weer uit de einduitslag (1-1).

RKDSV begon met 1 wijziging in de basis, daar waar Gijs Neggers op het middenveld terugkeerde. Wederom begon het team uit Diessen met 1 spits, Tijn Janssen. De tactiek bleek wederom te werken, en daar waar RKDSV vorge week nog lastig in de wedstrijd kwam wist men nu meteen de Vessemse ploeg onder druk te krijgen. Er werd weinig weggegeven en er werd voldoende druk op de helft van de tegenstander gezet. Dit resulteerde al redelijk snel in een resultaat. Een afgeslagen voorzet kwam bij Nick Rreijrink uit, die een diepe voorzet gaf. Met een knappe voetbeweging (Dick Jaspers zou er jaloers op zijn geweest) duwde Tijn Janssen de bal naar de verre hoek en de keeper had hier het nakijken. De terechte voorsprong hield echter helaas niet lang stand. RKDSV had nog niets weggegeven, maar een slordige terugspeelbal leidde tot de eerste kans en direct een doelpunt voor Vessem. RKDSV werd naarmate de eerste helft vorderde slordiger in balbezit en kwam daardoor niet meer tot echt grote kansen. De goed spelende Kevin van Oort moest bovendien helaas noodgedwongen vanwege een blessure worden gewisseld. Tegelijkertijd bleef het vanuit Vessemse kant ook bij een afstandschot dat niet echt gevaarlijk werd.

De tweede helft verliep enigszins rommelig. Daar waar RKDSV onrustig was in balbezit, probeerde Vessem vooral via de lange bal tot kansen te komen. Ondanks dat RKDSV veel duels in verdedigend opzicht won, kwam Vessem toch tot een paar kansen. De altijd oplettende Siem van Doormaal wist zijn doel schoon te houden en in de laatste minuut kreeg Mike van de Weert zelfs nog een grote kans om de 1-2 binnen te schieten. De bal ging rakelings naast, doordat de verdediging van Vessem het hem lastig genoeg maakte om de bal niet helemaal lekker onder controle te kunnen krijgen.

Al met al dus zeker geen slechte pot en zo werd er twee weken achter elkaar tegen Vessem met 1-1 gelijk gespeeld, waardoor RKDSV aantoont mee te kunnen met de top van de competitie. Tegelijkertijd blijkt het steeds maar weer lastig om deze ploegen ook daadwerkelijk te verslaan. Komend weekend wacht de volgende kans om dat toch voor elkaar te krijgen, als de ploeg uit Waalre in Diessen op bezoek komt.