RKDSV zakt door ondergrens tegen ZSC

253

Afgelopen zondag 24 februari heeft RKDSV 1 een wanprestatie geleverd tegen ZSC uit Westerhoven. RKDSV wist voor de tweede thuiswedstrijd op rij niet het gewenste niveau te behalen en morste zodoende opnieuw punten tegen een laag geklasseerde ploeg.

RKDSV begon uitermate slecht aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Een verre inworp van ZSC werd niet goed weggewerkt, waardoor ZSC van dichtbij de 0-1 kon aantekenen. Kort hierna kreeg de ploeg van Frans Verbeek een grote kans om de gelijkmaker te maken. Een vlotte aanval leidde tot een grote kans voor Tijn Janssen, maar helaas verdween zijn schot bij de eerste paal net over de lat. Tot overmaat van ramp sloeg de ploeg uit Westerhoven kort hierna wederom toe. Een verre inworp leidde tot een scrimmage voor de goal van keeper Siem van Doormaal, waarna een speler van ZSC snel reageerde en de 0-2 binnen schoot. RKDSV raakte door deze onverwachte achterstand enigszins gefrustreerd, waardoor men niet tot verzorgd voetbal kwam. Tot de rust oogde RKDSV1 aangeslagen en werd ook niet meer gevaarlijk.

Na de rust kwam RKDSV scherp uit de startblokken en werd ZSC terug gedrongen. In de eerste 10 minuten van de tweede helft resulteerde dit al meteen in twee grote kansen voor Bram van Gestel. Helaas wist de jonge middenvelder deze kansen niet te verzilveren. Na 70 minuten was het alsnog raak door een knap afstandsschot van Nick Reyrink. Het schot van de blonde vleugelverdediger van zo’n 20 meter verdween laag in de korte hoek. Ondanks dat de ploeg uit Diessen ook in de tweede helft niet tot goed veldspel kwam, kreeg men door dit onverwachte doelpunt toch weer hoop in een goed resultaat. RKDSV probeerde de druk op de verdediging van de ploeg uit Westerhoven op te voeren, maar dit leidde helaas ook tot enkele gevaarlijke counters voor ZSC. Keeper Siem van Doormaal onderscheidde zich door zijn ploeg op de been te houden door een 1-op-1 situatie onschadelijk te maken. De ploeg uit Diessen wist in het laatste deel van de wedstrijd niet meer gevaarlijk te worden en moest zodoende de drie punten aan ZSC laten.

Al met al een enorm teleurstellende middag voor RKDSV1. De ploeg speelde slordig en verliest op deze manier de aansluiting met de bovenste ploegen van de competitie. Na de carnaval, op zondag 9 maart, heeft de ploeg uit Diessen kans om zich te revancheren tegen De Raven.

Foto’s Nick van Hees:
http://nicksfotografie.nl/2019/02/24/rkdsv-1-zsc-1/