RKDSV zwijnt thuis tegen Riethoven

314

Op zondag 27 september stond voor RKDSV 1 de wedstrijd tegen Riethoven op het programma. Voor de mannen uit Riethoven was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, omdat de wedstrijd van vorige week vanwege Corona niet doorgegaan was. De Riethovenaren waren dus hongerig naar de bal, en dat bleek wel uit het verloop van deze partij.


RKDSV begon nog vrij sterk. Er werd in beginsel weinig weggegeven en er werden een paar mogelijkheden gecreëerd. Na ruim 10 minuten spelen was het dan ook al raak voor de Diessenaren. Een goede steekbal van rechtsback Gijs Neggers zette Tijn Janssen vrij voor de keeper. De Diessense spits moest er nog wel een flinke sprint voor uittrekken, maar rondde koelbloedig af door de bal met de punt van de schoen langs de doelman te schuiven. Na 20 minuten veranderde het spelbeeld enigszins en kreeg Riethoven meer grip op de wedstrijd. Meer en meer werd duidelijk dat dit een ploeg is om rekening mee te houden in deze competitie. Na een half uur spelen werd het dan ook terecht gelijk. Onnodig en slordig balverlies leverde een vlijmscherpe aanval op. De linksbuiten van Riethoven gaf de bal knap voor met buitenkant rechts en deze werd onverbiddelijk achter doelman Siem van Doormaal gewerkt door de sterk spelende Riethovense spits. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg RKDSV het moeilijker. Het was tegenhouden geblazen, maar men ging opgelucht met een 1-1 stand de rust in.


De tweede helft veranderde het spelbeeld minimaal. Heel even leek RKDSV na wat wisselingen meer grip te krijgen, maar het was toch echt Riethoven dat de bovenliggende partij had. RKDSV kreeg maar geen vat op het spel. Toch werd er weinig gecreëerd aan beide zijden. Na wederom slordig balverlies vanaf Diessense kant werd het dan toch terecht 1-2. Een vlijmscherpe aanval werd gemakkelijk binnen gewerkt door de uitploeg. Omdat dit doelpunt pas 10 minuten voor tijd viel, leek de eindstand bepaald. RKDSV probeerde toch nog een puntje te veroveren en het harde werken werd beloond. Een lange bal van Rens Timmermans zette een onverwacht moment in. Berry Kolen, die als centrale verdediger naar voor werd gesouffleerd, liep door op de lange bal en leek de bal op doel te gaan koppen. Het was echter de verkeerde man van Riethoven die de bal met de hand tegenhield. De centrale verdediger zorgde voor een penalty, die wellicht bij een soortgelijk geval 3 minuten eerder ook al gegeven had kunnen worden. Het was wederom spits Tijn Janssen die met deze kans wel raad wist en de bal vanaf 11 meter langs de oudste keeper binnen het amateurvoetbal wist te schuiven. Zo stond in de blessuretijd alsnog een 2-2 gelijkspel op het scorebord.


Al met al bleek RKDSV, dat geteisterd wordt door veel blessureleed, het dus erg lastig te hebben met de voetballende ploeg uit Riethoven. Komende week staat de derby tegen Tuldania in Esbeek op het programma. De oranje-zwarten wisten allebei hun wedstrijden met overtuiging te winnen, dus RKDSV kan zich opmaken voor een kraker. De derby zal helaas vanwege Corona zonder publiek gespeeld moeten worden. RKDSV zal zorgen voor een waardig verslag van deze partij.