Scherpe koploper Hoogeloon troeft RKDSV af

247

Op deze grijze zondagmiddag 25 november mocht RKDSV aantreden tegen koploper Hoogeloon. Hoogeloon is het seizoen verrassend goed te starten en behaalde afgelopen week dan ook de eerste periodetitel. Een sterke ploeg die met een Belgische trainer tot op heden op kracht en wedstrijdinstelling al veel punten wist te pakken. RKDSV begon met een aantal wijzigingen ten opzichte van afgelopen week in de opstelling. Zo waren Bram van Gestel en Mark de Brouwer terug in de basiself te vinden en werden Lars van Doormaal en Thom Scheepens een linie teruguit gepositioneerd naar respectievelijk het middenveld en de verdediging.

RKDSV begon helaas slap aan de wedstrijd. Hoogeloon was in veel duels de baas en ook de tweede bal werd vaak door de koploper ingepikt. Dit resulteerde tot dreiging maar niet direct tot grote kansen voor de thuisploeg. Een van de eerste echt grote kansen was wel direct raak. Een scherpe voorzet van de aanvoerder van Hoogeloon werd met een harde volley knap binnen gewerkt. Dit zorgde voor onrust in de ploeg van RKDSV en al direct bij de aftrap werd de bal ingeleverd. Een goede actie van een van de Hoogeloonse middelvelders leidde tot de 2-0. RKDSV middenvelders grepen niet in en hadden daardoor het nakijken bij deze slalom, die vanaf een lastige hoek toch overtuigend met een streep werd binnen geschoten. Het leek een complete deceptie te gaan worden toen Raoul Iselin wegkwam na een grove charge met een gele kaart, waarna Lars van Doormaal aan de andere kant van het veld voor eveneens een flinke overtreding wel de rode kaart ontving. RKDSV diende de wedstrijd met 10 man uit te spelen en trainer Frans Verbeek besloot daarom in te grijpen. Middenvelder Gijs Neggers werd vanwege een blessure vervangen door Kevin van Oort, die de verdediging diende te versterken. Zoals dat zo vaak gebeurt met een man minder, wist RKDSV zowaar wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit leidde tot kleine mogelijkheden en aardig spel. Aan de andere kant werd Hoogeloon slechts één keer in de eerste helft echt nog gevaarlijk. Het bleef 2-0 en beide ploegen gingen de rust in.

Een heel ander RKDSV leek het veld te betreden voor de tweede helft. Gemotiveerd om de wedstijd om te draaien ging de ploeg vol in de strijd. Voetballend wist men een aantal leuke aanvallen op de mat te leggen en men leek zowaar te geloven in elkaar. Deze motivatie was duidelijk merkbaar en de thuisploeg leek enigszins onder de indruk. ‘Wat hebben jullie in de thee gedaan?’, vroeg de Hoogeloonse spits. Halverwege de tweede helft werd RKDSV beloont voor de goede instelling waarmee men de tweede helft het veld betrad. Vanuit de kluts kreeg Raoul Iselin (dit seizoen als verdediger opvallend vaak scorend) de bal voor de voeten. Als een ware spits wist hij zich door de verdediging de frommelen en de bal langs de keeper te prikken, 2-1. RKDSV ging nog opportunistischer spelen en kreeg kleine kansjes op de gelijkmaker. De echte scherpte ontbrak daarbij. Er werd niet het maximale gehaald uit vrije trappen op kansrijke posities en was de eindvoorzet slordig. Hoogeloon wist er aan de andere kant een paar keer gevaarlijk uit te komen op de counter. De thuisploeg kreeg langzaam meer grip en RKDSV kreeg de bal even iets moeilijker weg van eigen helft. Precies op dat moment wist de thuisploeg toe te slaan. Nadat meerdere pogingen werden gedaan om de bal weg te werken kreeg een van de Hoogeloonse middenvelder de bal voor de voet. Deze twijfelde niet en haalde van 25 meter zuiver uit. De sterk keepende Siem van Doormaal stond aan de grond genageld en zag hoe de bal onberispelijk via de binnenkant van de paal in de kruising eindigde. Het verzet van RKDSV was gebroken en even later viel zelfs de 4-1 nog. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstelling.

Helaas wist RKDSV dus wederom geen winst te behalen tegen een van de hoger geklasseerde ploegen. Volgende week wacht VV Acht, waar RKDSV toch echt uit een ander vaatje zal moeten tappen om deze wedstrijd wel tot een driepunter om te zetten. De goede seizoensstart van de Diessense ploeg kan dan alsnog een vervolg gegeven worden. Gezien het spel in de tweede helft tegen deze koploper is er zeker reden om alsnog naar boven te kijken. Hoogeloon liep uit, waar de concurrentie punten liet liggen.