Dames 1 nu echt op stoom!

• Datum:
    17 november 2023

Hierbij weer een up-date over de dames 1.

Zoals in het vorige verslag al gemeld, onze meiden waren goed begonnen in de competitie en voor de beker maar het was nu zaak was om deze lijn door te trekken.

De volgende wedstrijd was thuis tegen de Beerse Boys Vr2. In principe moesten we hier wel van kunnen winnen maar het blijft altijd een lastige wedstrijd voor ons. Beerse Boys speelt altijd vanuit een sterk collectief en hebben daarbuiten ook een paar echt goed speelsters. We begonnen niet al te sterk en lieten onze tegenstander eigenlijk meteen in de wedstrijd komen en dat is iets wat je moet zien te voorkomen. Na 15 min namen we langzaam de regie over en voerde we de druk op. Na 25 minuten maakte we de 1-0 en was eigenlijk de wedstrijd meteen ook gespeeld. Het ging meteen goed lopen en er was geen houden meer aan. We scoorde voor de rust nog een keer en de tweede helft walste we over onze tegenstander heen, einduitslag maar liefst 5-0.

De volgende wedstrijd  was uit tegen nieuw Woensel. Een taaie tegenstander en ook nog eens op kunstgras wat ons ook niet echt helpt. Na 5 minuten kwamen we al met 1-0 achter en het zou een zware middag worden. Het was vooral hard werken, ploeteren en geen goed voetbal. Het bleef zo tot aan de rust. Na de rust pakte we wel wat meer het initiatief maar dat we nu echt veel beter waren kan ik nu ook weer niet zeggen. Gelukkig hebben we er ook nog een paar meiden in ons team die uit het niets een doelpunt kunnen maken en zo geschiedde. Met nog een kwartier op de klok pegelde Lisa de bal van 25 meter in de kruising. Hierna ging het spel op en neer maar scoorde er niemand meer. Pakte we nu 1 punt of verloren we er nu 2?. Einduitslag 1-1.

Op 22 oktober speelde we weer voor de volgende ronde in de beker. Wederom mochten we uitspelen en wel tegen Viola uit Alphen. Viola had in hun competitie nog een clean sheet dus we waren gewaarschuwd. Vanaf minuut 1 waren we oppermachtig maar de grote kansen bleven nog even uit. Gedurende de wedstrijd werd wel duidelijk dat er maar 1 team recht had op een overwinning maar dan moet je wel scoren natuurlijk. De tweede helft was nog meer voor onze meiden en we creëerde nu ook kansen maar het wilde maar niet lukken tot 10 minuten voor tijd. Gwen gaf een voorzet of was het toch een schot en dit schot/voorzet viel er bij de 2de paal in het doel ook nog geholpen door Pien met of zonder haar hand? Een goede wedstrijd met een meer dan terechte winnaar, en doorrrr.

De volgende was er weer een voor de competitie, een thuiswedstrijd tegen RPC Vr2. Deze tegenstander was toch ook wel weer een apart team. Heel veel voetballend vermogen en zeer technisch begaafd maar wel meer een zaalvoetbalteam dan een veldvoetbalteam. De eerste 20 minuten hadden we het moeilijk en we kwamen eigenlijk ook nog wel terecht op een 0-1 achterstand. Door wat omzettingen in het team draaide de wedstrijd volledig om. Rkdsv nam de controle helemaal over en voor de rust werd de achterstand al gerepareerd om in de 2de helft deze uit te bouwen naar een eclatante 5-2 overwinning.

De laatste in deze reeks was een uitwedstrijd tegen Knegsel. Bij voorbaat een soort van angstgegner. Knegsel staat niet bekend om haar goed voetbal maar vooral door hun tomeloze inzet met dikwijls overtredingen die op het randje of daar over zijn. Ook deze zondag werden we afgebluft door onze tegenstander en gingen we de rust in met een terechte achterstand (1-0). Geen beleving, geen overtuiging en allemaal veel te tam. Ik was er zelf niet bij maar er is een klein oorlogje gevoerd in het kleedlokaal bij onze dames.  De 2de helft was van een heel ander niveau. Alle duels werden gewonnen, er werd geknokt voor elke meter en ook maakte we 3 doelpunten waarvan de 3de er één was van grote schoonheid. Met deze mentaliteit kunnen onze meiden nog ver komen maar eerst maar eens wedstrijd voor wedstrijd bekijken.

De eerste schifting is wel gemaakt en we zitten aan de goede kant van de streep maar er zijn nog genoeg kapers aan de kust. De eerste 4 teams staan binnen 1 punt van elkaar en ook de overige teams zijn echt niet makkelijk te verslaan dus elke week zal er weer moeten worden gestreden om de 3 punten binnen te halen. Aanstaande zondag spelen we weer voor de beker en wel uit (verrassend) tegen RPC VR1 waar we nog wel een appeltje mee te schillen hebben na afgelopen jaar. Ik ga kijken of ik nog een kaartje kan bemachtigen.