Status van de velden

3122

*** UPDATE 10 NOVEMBER 2018 ***
Vanaf maandag 12 november is de situatie als volgt:

  • Hoofdveld en veld 2 worden gebruikt voor wedstrijden op zaterdag en zondag.
  • Veld 3 is vrijgegeven voor de trainingen.
  • Veld 4 is vrijgegeven voor gematigd gebruik trainingen en voor de (licht) wedstrijden.
  • Het korfbalveld wordt gebruikt voor de trainingen.
  • Het trainingsveld (klein) achter de kleedkamers wordt, zeker tot de winterstop, NIET gebruikt voor de trainingen.

Download hier het nieuwe trainingsschema dat vanaf maandag 12 november ingaat. Heeft een team problemen met deze trainingstijden, neem dan contact op met Willem Meulenbroeks. Willem zoekt dan in overleg naar een passende oplossing. Zijn 06-nummer en email-adres staan in RKDSV boekje.

*** UPDATE 29 OKTOBER 2018 ***
Tot maandag 12 november blijft de situatie zoals hij nu is. Hebben teams problemen met de trainingstijden, neem dan contact op met Willem Meulenbroeks. Willem zoekt dan in overleg naar een passende oplossing. Zijn 06-nummer en email-adres staan in RKDSV boekje.

*** UPDATE 12 OKTOBER 2018 ***
De afgelopen periode zijn er behoorlijke stappen gezet wat betreft herstel van de velden op sportpark “de Alsie”.

Het resultaat is dat veld 4 vanaf volgende week maandag (beperkt) gebruikt kan gaan worden. Hierdoor krijgen we weer wat meer mogelijkheden.
Via de site maken wij de komende dagen bekend hoe de trainingstijden er volgende week uitzien. Veld 3 en het kleine trainingsveld herstellen moeizaam, maar we zijn in goed contact met de gemeente hierover. Wij proberen ook hier gezamenlijk, zo spoedig mogelijk resultaat te behalen.

Wij verzoeken om de trainingsvelden geheel te gebruiken, dus de trainingen te spreiden over het gehele veld. Hierdoor voorkomen we veel plaatselijke schade.
Wij rekenen op jullie medewerking.

*** UPDATE 21 september 2018 ***
Donderdagavond 20 september hebben de selectie-elftallen en lagere senioren kunnen trainen door de plaatsing van noodverlichting rondom veld 2 en de korfbalvelden. De komende weken kan er op deze manier worden getraind.

*** UPDATE 17 september 2018 ***
Op maandag 17 september hebben enkele bestuursleden overleg gehad met de gemeente Hilvarenbeek en het onderhoudsbedrijf (velden). Het gesprek was stevig maar uiteindelijk goed en structureel, we hebben samen een behandelingsplan opgezet waar alle partijen zeer positief over zijn.

Enkele belangrijke punten zijn:
Hoofdveld (=veld 1) en veld 2 zijn in een dermate goede staat, dat deze velden zoveel mogelijk wedstrijden van zaterdag en zondag kunnen verwerken. Veld 3 en het trainingsveld achter de kleedlokalen moeten we de komende 5-6 weken volledig met rust laten. Veld 4 is ook slecht, maar wij verwachten dat wij over 3-4 weken, met kleine stappen, dit veld weer kunnen gaan gebruiken. De gemeente zorgt ervoor, dat veld 2 en het korfbalveld van voldoende verlichting wordt voorzien, zodat deze velden ten alle tijden benut kunnen worden.

Willem Meulenbroeks heeft een planning opgezet met trainingstijden en dergelijke. Download het aangepast schema voor de veldindeling. Probeer je daar aan te houden, dan verloopt alles soepel.

Wij rekenen op support en begrip van iedereen, ook naar de gemeente en het onderhoudsbedrijf toe, voor hun is dit ook een groot probleem. Zodra wij meer informatie hebben, dan melden wij ons weer. Namens het bestuur.

*** UPDATE 14 september 2018 ***
Alle thuiswedstrijden van komend weekend kunnen op de beschikbare velden doorgaan. Alleen de wedstrijd RKDSV 3 – SVG 2 zal worden gespeeld op het sportpark bij EDN’56. De overige wedstrijden op zaterdag 15 september en zondag 16 september worden gewoon op sportpark de Alsie in Diessen gespeeld.

*** UPDATE 13 september 2018 ***
Zoals we allemaal weten zijn de velden op “de Alsie” in een niet zo beste staat. Daar zijn verschillende redenen voor te benoemen en die komen op dit moment allemaal bij elkaar. Het is op dit moment belangrijk, dat we het hoofd koel houden en structureel aan een verbeteringsplan gaan werken.

We hebben Jeroen Vingerhoets gevraagd om ons bij te staan in deze periode.Jeroen is door zijn werkzaamheden op de golfbaan en op de grasmat van de “Johan Cruijff Arena” iemand die zeer zeker weet hoe een grasmat onderhouden moet worden. Afgelopen dagen hebben we de velden geïnspecteerd .

Tijdens de inspectie is gebleken dat de staat van de velden nog slechter was dan wij gedacht hadden, zeker veld 4. We hebben daarom ook besloten om vanaf vandaag alle trainingen en wedstrijden voor de komende 2-3 weken op veld 4 af te lassen. Dit dan gecombineerd met de problemen op veld 1 en veld 3, dan begrijpt iedereen de ernst van de situatie.

Om tot een snelle en structurele verbetering te komen, hebben we voor elk veld apart een behandelingsplan opgesteld. Dit behandelplan wordt vanaf vandaag in werking gezet en gecommuniceerd met de gemeente. Ook dient er een oplossing te komen voor de verlichting, hierover volgende week meer.

We gaan de komende periode regelmatig de situatie bekijken en beoordelen.Ook gaan we in overleg met de gemeente op welke manier het onderhoudsbedrijf (namens de gemeente) zijn verantwoording neemt. Enkele conclusies die getrokken kunnen worden zijn:

>Veld 4 mag 2-3 weken niet gebruikt worden voor trainingen en wedstrijden.
Veld 1 en 3 mogen 5 weken niet gebruikt worden voor trainingen en wedstrijden.

Wij proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden via deze webpagina en de social media. Het is een lastige situatie, voor iedereen maar wij rekenen op jullie medewerking en begrip. Namens bestuur RKDSV.

*** UPDATE 12 september 2018 ***
Het is deze week passen en meten met de beschikbaarheid van bespeelbare verlichte velden. RKDSV zal deze week (11 – 14 september) dagelijks de trainers/leiders op de hoogte stellen van de indeling voor de trainingen van die dag.

*** UPDATE 10 september 2018 ***

Het trainingsveld naast de kleedkamers en veld 3 behoeven momenteel intensief onderhoud. Het is daarom niet meer toegestaan om op deze velden te trainen en wedstrijden te voetballen. We werken met de gemeente aan een oplossing om tijdelijk andere velden beschikbaar te maken voor trainingen.