Sterk RKDSV 4 verliest bij Wilhelminaboys 10

2804

Na een (te) lange winterstop mochten de mannen van Diessen 4 op zondag 5 februari weer de wei in. Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Er was voor de huidige nummer 4 van de competitie alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen en zo aangehaakt te blijven bij de top-3. Coach Frans Verhoeven kon niet beschikken over topschutter Egon Schilders, de ervaren Patrick Adams en rots in de branding Walter van Laak. Desondanks wist hij met enkele goed doordachte aanpassingen een sterk elftal neer te zetten.

Na een korte warming-up hadden de mannen uit Diessen de eerste helft het beste van het spel. Enkele goede aanvallen leverden wat kleine kansjes op, maar het koningskoppel voorin wist deze niet te verzilveren. Aan de andere kant was het bij de eerste aanval direct raak. Een bal in de kluts kon niet worden weggewerkt door de goed keependeĀ  Rik van Luffelen, waardoor de spits van Wilhelminaboys eenvoudig binnen kon tikken. Onder aanvoering van captain Bas van Rooij schroefden de Diessenaren nog een tandje bij. Met de vlugge flankspelers Bobby van Hooff en Dan Michels werd de achterhoede van de tegenstander enkele keren aan het wankelen gebracht. Na een actie van gelegenheidsspits Menno van Bijsterveldt kwam de bal voor de voeten van Thijn van Doormaal, die de bal rakelings overschoot. Direct daarna kwamen de mannen uit Best op 2-0, een voorzet vanaf links kon niet worden weggewerkt door Ivo Vughts, waardoor de rechtshalf van Best eenvoudig binnen kon tikken.

Na rust, met verse krachten Ron Witlox, Lars van Bijsterveldt en Bram van den Heuvel binnen de lijnen, werd er alles aan gedaan om de aansluitingstreffer te forceren. Een splijtende pass van Menno bereikte de goed opkomende Bobby. Hij legde de bal panklaar voor Thijn, die beheerst afrondde: 2-1. In het restant van de wedstrijd kwam RKDSV te kort om de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor ze met lege handen richting Diessen gingen. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen LSV (lijstaanvoerder) op het programma.

Wie was er ondanks de nederlaag de man van de wedstrijd?

Rik van Luffelen