Storm Dennis MOTM bij RKDSV 2 – DVS 2

229

Deze zondag een mooi affiche waarbij de nummers 2 en 4 elkaar troffen op sportpark de Alsie. Helaas was storm Dennis spelbreker en was goed voetbal onmogelijk. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1-1 einduitslag, waar beide ploegen niet veel mee opschoten.

Al na 5 minuten keek RKDSV 2 tegen een achterstand aan. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd tegen de paal geschoten en viel ongelukkig via de rug van keeper Rik van Luffelen alsnog in het doel. Het tweede moest – met tegenwind – in de achtervolging maar door erg onzorgvuldig spel kwam men amper tot een uitgespeelde aanval. Toch kreeg het met wat geluk 3 goede kansen. Lars van Doormaal schoot op de keeper, Sjoerd Vondervoort schoot te gehaast op doel en een kopbal van Harm van der Brand scheerde net voorlangs. DVS zette daar weinig tegenover, waardoor er met een 0-1 achterstand gerust werd.

Na rust werd er besloten eerder druk te zetten. Dit resulteerde erin dat DVS amper nog van de eigen helft af kwam. Echt grote kansen werden echter niet gecreëerd door RKDSV 2, maar na 60 minuten werd een afgeslagen voorzet door Bart van Leent in de lange hoek geschoten. Dit leverde de verdiende 1-1 op. Het tweede bleef druk houden, maar bleef ongelukkig in de afwerking waardoor zij geen grote kansen meer creëerden. Aan de andere kant kreeg DVS in een spaarzame counter nog een goede mogelijkheid die door Rik onschadelijk werd gemaakt. Na 90 minuten eindigde de slechte wedstrijd dan ook in een 1-1 gelijkspel.

Met deze uitslag mogen de titelaspiraties weer even in de ijskast. Het is nu eerst zaak om voetballend weer het niveau te behalen, na de carnavalsweek als eerste tegen Pusphaira 2.