Stroperige overwinning RKDSV Vr1

345

Na 2 zeer knappe overwinningen tegen goede tegenstanders kwam vandaag Nerderwetten op bezoek. Ze hadden hun beide wedstrijden nipt verloren waardoor ze onderaan staan in de ranglijst, maar het zou ook vandaag zeker geen abc-tje worden.

Vanaf de aftrap waren de bedoelingen van onze meiden duidelijk, de zaak vastzetten en zo snel mogelijk proberen te scoren. In de 1ste minuut was het al bijna raak, maar de keepster pakte de bal keurig uit de hoek. De storm was nog zeker niet geluwd en in de 4de minuut kapte Gwen de bal voor haar linkse been en krulde de bal keurig in de verre hoek en de 1-0 was een feit. Hierna drukten we door om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen en 10 minuten later maakte Jenai keurig de 2-0. In plaats van de wedstrijd helemaal op slot te gooien, werden we wat onrustiger aan de bal en hanteerden we steeds meer de lange bal waar bijna niet op te lopen was met windkracht 5 in de rug. We bleven het betere van het spel houden, maar het heilige vuur was er een beetje uit, ruststand 2-0.

Met 3 wissels in de rust probeerden we opnieuw the spirit er weer erin te krijgen, maar helaas lukte dat nu ook niet. Teveel balverlies en passjes die net niet aankwamen of aanvallen die strandden. Nederwetten probeerde steeds meer mee te doen, maar we gaven eigenlijk heel weinig weg. Het enigste resultaat wat ze behaalden waren 2 hoekschoppen achter elkaar die voor wat gevaar zorgden, maar dat was het dan ook wel. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter (Jan v/d Heijden) voor het einde van de wedstrijd.

Een degelijke overwinning waar toch wel wat meer in had gezeten maar oké. Drie punten in de tas en nog steeds de volle 100% behaald uit 3 wedstrijden. Volgende week gaan we naar Hilvaria waar we toch wel uit een ander vaatje moeten tappen om daar ook de volle winst te behalen. Helaas zonder supporters maar onze supporters zijn wel inventief dat is vandaag al gebleken. (haha)