Terechte nederlaag RKDSV VR1

131

Vandaag speelden we uit tegen Best Vooruit, de outsider voor het kampioenschap in deze klasse. Onze meiden moesten vandaag helaas nogal wat meiden missen ivm wintersporters en zieken. Zeker achterin was het probleem heel groot want we hielden nog maar 2 echte verdedigers over maar mede door de medewerking van onze VR2 en wat improvisatie konden we toch een representatief team opstellen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was het iniatief voor onze dames, de start was dus goed maar echte kansen kregen we niet. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en Best Vooruit werd steeds gevaarlijker. We werden steeds verder terug gedrongen en Best creëerde steeds grotere kansen. De lat bracht nog 2 keer redding maar na een half uur viel toch de 1-0. We rechtten weer onze rug en namen langzaam de wedstrijd weer in handen zonder tot echte kansen te komen, ruststand 1-0.

De tweede helft begon desastreus, bij de eerste de beste aanval lag de 2-0 al in het netje mede door onoplettendheid van diverse meiden van ons team. Nu moesten de mouwen echt omhoog en dat was ook meteen het sein om wat meer risico te gaan nemen. We namen weer het iniatief en er volgde een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. De 2-1 hing in de lucht maar ook de 3-0. Er werd fel gevoetbald en niet alle dames kwamen hier ongeschonden uit. Nadat Puck al ziek was uitgevallen moest de verzorger diverse keren optreden om de meiden op te lappen. Gelukkig maakte we na 25 minuten de aansluitingstreffer en alles was weer mogelijk. We bleven ervoor gaan maar aan de andere kant lieten de aanvallers van Best Vooruit ook diverse kansen liggen. Na nog meer blessures moest er weer geïmproviseerd worden maar we bleven er toch in geloven maar helaas zat het er niet meer in, uitslag 2-1.

Super hard geknokt dames en verloren tegen een hele goede tegenstander, kan gebeuren! Hopelijk kunnen we volgende week weer 11 speelsters klaarstomen om weer voor een onvervalste driepunter te gaan!