Corona-update #1 vanuit het bestuur

413

Beste iedereen die RKDSV / DSV een warm hart toedraagt,

Al meer dan twee weken worden we ook hier allemaal door het corona-virus in een verstikkende houtgreep gehouden. De wereld “op zijn kop”! En bedenk: als het op enig moment weer over gaat, het wordt nooit meer zoals het vóór maart 2020 was. Niet per definitie beter of slechter, maar anders!

We zijn als bestuur af en toe op de Alsie. Om te kijken of alles nog in orde is. Vreemd. Normaal een drukte van jewelste, een komen en gaan van voetballers, klein en groot, bijna elke avond en in het weekend, maar nu stil en verlaten. Saai en doods.

Maandag 23 maart 2020 zijn er nieuwe, strengere maatregelen van kracht gegaan. Het is nu een goed moment om als bestuur jullie te informeren over een aantal zaken die spelen.

  • Al het voetbal is afgelast tot in ieder geval 1 juni. Dit betekent dat het seizoen hoogstwaarschijnlijk afgelopen is. Nu al. Erg jammer, maar het is niet anders. Het 7 tegen 7 toernooi zal geen doorgang vinden, op advies van de voorbereidingscommissie. Afhankelijk van de ontwikkelingen kijken we of er toch een seizoenafsluiting mogelijk is. Dat geldt natuurlijk ook voor het jeugdkamp en de wedstrijd tegen Willem II. We volgen alle richtlijnen vanuit de KNVB en het ministerie en houden iedereen op de hoogte.
  • Toegang tot sportpark de Alsie is met ingang van heden voor iedereen absoluut verboden. Dus geen vrij voetballen en tennis, voor niemand! Hou er rekening mee, er wordt gehandhaafd. Een uitzondering natuurlijk voor een aantal mensen die vanuit een andere verantwoordelijkheid (bijvoorbeeld onderhoud) er even moeten zijn. Ook voor hen geldt de verplichte afstand van elkaar van minimaal 1 ½ meter.
  • We zijn al maanden bezig met een aantal “grote projecten”. We hadden het plan om eind maart 2020 een extra ALV te houden om deze belangrijke zaken te bespreken. Het gaat met name om een aantal zaken in het kader van de verduurzaming: verdere stappen m.b.t. de led verlichting, de aanschaf van zonnepanelen en wat kleinere zaken die ons helpen om aan het begrip “duurzaam” vorm te geven. We stellen het nog even uit, maar vragen wel vast formeel subsidie aan!
  • Er is één item dat we niet kunnen uitstellen. We willen graag op alle velden een automatische sproei installatie. Ook een uitwerking van het begrip “duurzaamheid”. Vanwege de kwaliteit van de velden, de kwetsbaarheid van de manier waarop nu de velden nat gehouden moeten worden én de afhankelijkheid van de gemeente.  Die aanleg moet nú gerealiseerd worden, anders wordt het pas weer in de loop van 2021 mogelijk. Wij vinden dat uitstel niet verantwoord. We proberen het dus in deze maanden voor elkaar te krijgen. Tenzij het door nieuwe ontwikkelingen als gevolg van het corona-virus onmogelijk gemaakt wordt.

We willen al deze maatregelen bekostigen via een nieuw soort “crowdfunding” zoals we dat ook met de grote verbouwing hebben gedaan. Voor de sproei installatie hebben we voor de korte termijn andere afspraken kunnen maken. Zo snel mogelijk na de zomervakantie beleggen we een extra ALV om deze plannen verder toe te lichten en met iedereen te bespreken.

Dus voorlopig geen sport op de Alsie. En daarmee ruimte en aandacht voor andere, nog belangrijkere zaken in ons leven. Het helpt relativeren, ook wel eens goed.

Tot zover. We vinden dat we als bestuur zo af en toe van ons moeten laten horen. Door de projecten die op stapel staan, maar meer nog in het kader van de uitzonderlijke situatie waarin we beland zijn. We hebben zorgen en voelen verantwoordelijkheid. We zien elkaar hopelijk zo snel als mogelijk op de Alsie. We gebruiken de website en Facebook als manier om elkaar te informeren als daar aanleiding toe is. Hou die dus in de gaten.

We wensen jullie geduld, vertrouwen, verantwoordelijkheid en veel gezondheid. Ben zuinig op jezelf en zorgzaam voor de anderen.

Namens het bestuur van RKDSV,  Frans Bruinsma, voorzitter.