VR1 BLIJFT MAAR WINNEN!!

203

Nadat we op 17 februari onze laatste wedstrijd speelde (2-0 winst tegen St. Were Di) moesten we een hele maand later naar SC ’t Zand. Zou je denken dan is de ziekenboeg onderhand wel leeggelopen, maar niets is minder waar helaas. We konden wel 11 fitte speelsters opstellen en hadden 2 twijfelgevallen op de bank zitten, maar nu naar de wedstrijd.    

Om 12.00 uur trapte we af op het toch wel mooie kunstgrasveld van SC ’t Zand. We waren eigenlijk aan onze stand verplicht om hier te winnen, maar er zijn wel meer gekke uitslagen dit seizoen bij ons in de competitie. Concentratie was geboden dus, vanaf de aftrap waren we scherp en we namen meteen de touwtjes in handen. Binnen een paar minuten kregen we al een enorme kans op de 0-1 maar helaas werd deze nog gemist. We hielden de druk op het doel van SC ‘t Zand en uit een goede strakke voorzet wist de verdediging niets anders te doen dan de bal snoeihard in eigen doel te werken. Bij deze actie raakte wel meteen onze spits Suus geblesseerd, anders had ze de bal er wel in geknald zei ze??? In eerste instantie leek het nog mee te vallen maar helaas moest Suus zich laten vervangen door Floor, die ook al niet helemaal okselfris was. Wat moet je doen als je met 0-1 voor komt? Inderdaad snel de 0-2 maken en de wedstrijd op slot gooien. Door een hele goeie interventie van Roos kwam Gwen plots helemaal vrij voor het doel en ja hoor de 0-2 was een feit.  Een paar minuten later maakte Floor ook nog de 0-3, het was meteen haar laatste wapenfeit want ze kon helaas ook niet meer verder, ruststand 0-3.

In de tweede helft kwam Katja erin voor Floor en moest er dus weer het één en ander omgezet worden, maar als je iets wordt met velen blessures is het wel creatief. De tweede helft was ook voor ons maar echte hele grote kansen kregen we niet meer. We gaven ook niks weg, wat zeker wel een compliment verdiend aan onze solide verdediging. Het middenveld heerste al de hele wedstrijd, dus het leek af te stevenen op een 0-3, maar dat was ook niet leuk voor SC ’t Zand vandaar dat we ze toch nog een klein cadeautje gaven, einduitslag 1-3.

Een heel solide wedstrijd van de VR1, de overwinning was dik en dik verdiend! Volgende week wederom een weekje vrij, maar dan volgt er een mooie serie waar het moet gaan gebeuren. Nog 7 wedstrijden voor onze dames en het kan nog echt alle kanten op! To be continued!!