Vr1 krijgt een ongenadig pak slaag!

445

Vandaag moesten we echt aan de bak. We speelde uit tegen koploper de Valk waar een resultaat halen bittere noodzaak was. Om 08.00 uur was iedereen aanwezig voor het gezamenlijke ontbijt zodat we om 08.30 uur met 12 min of meer fitte speelsters konden vertrekken naar Valkenswaard. Hoe zou het toch zijn als we een keer volledig of in ieder geval bijna volledig zouden kunnen starten aan een wedstrijd, het is ons nog niet gegeven dit seizoen helaas.

Om 10.00 trapte we af, we moesten vandaag minimaal gelijkspelen om nog mee te doen voor de prijzen maar dat zou zeker geen makkelijke opgave zijn. Dat het wel goed zat met de spirit bleek al snel want in plaats van verdedigen was het iniatief vanaf het begin duidelijk voor ons. We legde de Valk duidelijk onze wil op en wij bepaalde het tempo van de wedstrijd. Door met tijden fysiek spel probeerde de Valk ons spel te ontregelen maar we hadden ze duidelijk in de tang. Achterin gaven we niks weg en we creëerde steeds meer mogelijkheden zonder nog tot grote kansen te komen maar als er iemand een voorsprong verdiende dan waren het onze dames wel. In de 30 minuut kreeg Gwen een diepe bal aangespeelden, ze was haar tegenstander te vlug af en schoof de bal keurig langs de uitkomende keepster, de 0-1 stond op het bord. Zou het dan toch ??? tot aan de rust bleven we de bovenliggende partij maar verder dan een paar kleine kansjes kwamen we niet meer. Een hele goede 1ste helft met ook een mooie tussenstand.

Maar zoals je misschien wel weet gaat het niet om de tussenstand maar om de eindstand en die ging helaas een heel ander beeld geven. Meteen vanaf de aftrap in de 2de helft kantelde de wedstrijd volledig. Er werd geen duel meer gewonnen en we waren de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Kans op kans regende het voor de Valk en in de 55ste minuut kregen ze een terechte penalty (hands). Deze pingel werd hopeloos gemist dus er was nog hoop maar dat was tegen beter weten in. We kregen alle hoeken van het veld te zien en het was net dat ze met 3 speelsters meer op het veld stonden ( maar da was nie) We schakelde over op een 3-5-2 opstelling om zodoende weer grip te krijgen op de wedstrijd maar niets was minder waar. In de 60ste minuur viel de 1-1 en 5 minuten later de 2-1 en weer 5 minuten later zelfs de 3-1. De wedstrijd was in zijn geheel gekanteld en de Valk ging gewoon door met aanvallen. De laatste 20 minuten scoorde ze ook nog de 4-1 en 5-1 en de grootste nederlaag van de Vr1 in de laatste 5 jaar was een feit.  In plaats van een kleine overwinning werden we compleet weg gevaagd en zijn we een illusie armer. De Valk staat fier aan kop en wij zakken af naar een 4de plaats helaas.

Als je het over een wedstrijd hebt met twee gezichten was dit het ultieme voorbeeld, ik kan er nog steeds niet helemaal bij. Na het gelijkspel tegen Hapert 2 weken geleden (ook een beetje Lucky) en de dikke nederlaag van vandaag moeten we even pas op de plaats maken maar de VR1 gaat zich zeker weer oprichten!  Even de kopjes leeg maken en zondag gaan we weer knallen.  Riel komt op bezoek en die zullen een getergd Dames 1 treffen, hebben zei ff pech!

To Be continued