VR1 MORST TWEE HELE DURE PUNTEN!!

207

Vandaag speelden we om 10.00 uur uit tegen Unitas ’59 en ook nog eens op “geweldig” kunstgras, niet dus! We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Unitas ’59 stond op een keurige 6de plaats en had al vanaf december niet meer verloren, dus we waren gewaarschuwd.

Dat het (te) vroeg was bleek al snel, want binnen 1 minuut stonden we al met 1-0 achter en liepen we dus al meteen achter de feiten aan. Waar we al een beetje bang voor waren gebeurde dus ook, een snelle achterstand, een klote veld en een stugge tegenstander. We kwamen wel steeds beter in de wedstrijd, maar echt overtuigend was het niet echt. Veel teveel simpel balverlies en te weinig overleg en dan wordt het een moeilijke wedstrijd. De kleine mogelijkheden werden ook nog eens niet benut, maar als het zelf dan niet lukt is het wel fijn dat de tegenstander even mee helpt. Een paar minuten voor de rust maakte Unitas ’59 uit een scrimmage een eigen doelpunt, ik zeg bedankt en de ruststand was dus 1-1.

In de rust werden 3 wissels door gevoerd met de hoop dat er een betere 2de helft zou volgen. Er kwam in ieder geval veel meer rust aan de bal en we namen langzaam het heft in handen. De mogelijkheden werden echte kansen, maar de bal wilde er niet in. Na 20 minuten kregen we een vrije trap op 25 meter van het doel en nu volgt het hoogtepunt van de wedstrijd: Suus ging er is goed voor staan en ze knalde de vrije trap keihard in de kruising, werkelijk een beauty van een goal en wat nog veel belangrijker was we kwamen op voorsprong. Hierna waren we heer en meester, maar vergaten we de voorsprong uit te bouwen. De laatste 5 minuten moesten we toch weer teruguit, omdat Unitas’59 met een extra stormram ging spelen en in de 94 minuut viel uit een voorzet de 2-2. Geheel tegen de verhouding in maar wat koop je ervoor, helemaal niets.

Hierdoor lijdt de VR1 dus heel duur puntenverlies, maar blijft nog steeds eerste in de ranglijst maar naar alle inhaalwedstrijden van de nummers 2, 3 en 4 zouden we ook zomaar derde kunnen staan. We hebben het niet meer zelf in de hand, maar aan de andere kant is er wel nog van alles mogelijk! We moeten nog 4 wedstrijden en die moeten we allemaal winnen, mocht dat lukken zie ik het nog steeds wel rooskleurig in. Even 2 weken rust en dan volgt de 1ste test thuis tegen EMK. To be continued!!