Vr1, op karakter naar 1 punt!

437

Vandaag was de match tegen Hilvaria bij ons op de Alsie. Waar we 1,5 week geleden bij Hilvaria nog met 2-0 verloren moest er vandaag eigenlijk wel gewonnen worden. De vorige wedstrijd werden we eigenlijk verslagen door de vechtlust van Hilvaria, voetballend waren we toen ook beter maar alleen daar win je geen wedstrijden mee helaas. Het zou vandaag dus anders moeten.

Om 12.30 uur werd er afgetrapt, er waren meer supporters dan s’middags bij de heren 1 dus mijn voorstel aan het bestuur meteen om de volgende thuiswedstrijd van de Vr1 de lotenverkoop maar te doen ipv bij de heren 1 (haha). Voor volle tribunes dus de aftrap en meteen het initiatief bij onze dames. Na 5 minuten was er de eerste counter van Hilvaria en door een verdedigingsfout lag de bal ook meteen in het netje, 0-1. Niet getreurd we hadden nog 85 minuten om dit recht te trekken maar 5 minuten later de 2de counter en je raadt het al ook meteen de 0-2, trouwens wel cool afgewerkt! Ongelooflijk eigenlijk, eenrichtingsverkeer richting het doel van Hilvaria maar wel een 0-2 tussenstand, 1 voordeel we hadden nu nog 80 minuten om dit goed te maken (haha). We voetbalden eigenlijk niet eens zo slecht maar het laatste passje of de afwerking ontbrak telkens. Er werd diverse keren op doel geschoten of gekopt maar telkens zat er een been tussen, de keepster redde of paal en lat hield ons van een doelpunt af. Zo heel af en toe kwam Hilvaria eruit en ook telkens zorgde dat voor gevaar. Een paar minuten voor de rust scoorde Renske uit een scrimmage de aansluitingstreffer en eindelijk werden we dus beloond, ruststand 1-2.

De 2de helft was helemaal voor onze meiden, zeker 80% balbezit en echt wel 20 kansen maar het leek gewoon niet te mogen. Voetballend waren we heer en meester en Hilvaria beperkte zich tot verdedigen. Onze meiden gaven niet op en gingen tot het gaatje om toch nog een gelijkspel te forceren. Kansen te over maar helaas geen doelpunten. Zouden we dan toch wederom tegen een onverdiende nederlaag aanlopen? In de 89 minuut ging Gwen voor de zoveelste keer haar tegenstander voorbij maar helaas miste de voorzet weer de goede richting of toch niet? De bal viel uit het niets bij de 2de paal binnen en de 2-2 was een feit. Een groot applaus barste los op de Alsie en Gwen werd bedolven onder 10 speelsters, we hebben ze wat later toch weer teruggevonden en Hilvaria mocht de aftrap nemen. Zou je zeggen dan kom je nog goed weg maar onze dames waren nog niet tevreden en meteen klapten ze er weer op. Hilvaria kon de bal alleen maar weg trappen maar de 2-3 zat er niet meer in. In de 92ste minuut floot de goedleidende scheidsrechter (Kevin) voor het eind van de wedstrijd. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel kansen geteld in 1 wedstrijd zonder deze dan niet te winnen. Na de wedstrijd waren er dan ook zeer gemengde gevoelens bij de trainers en de speelsters. Eigenlijk hadden we met 10-2 moeten winnen maar als je net voor tijd de 2-2 maakt moet je ook misschien wel weer tevreden zijn.

Wat mij het meest kon bekoren is dat we hebben gevochten als leeuwen tot de laatste minuut en eigenlijk de tegenstander compleet overklast hebben, petje af meiden. Misschien komende week maar eens een keer gaan trainen op de afwerking (haha). Volgende week maandag 2de paasdag spelen we uit tegen het altijd lastige Riel. Er ontbreken dan een paar speelsters ivm Paaspop maar dan gaan we maar weer improviseren, zijn we dit seizoen heel goed in geworden.

To Be Continued