VR1 raakt steeds beter in vorm!

123

Na een weekje niet te hebben gevoetbald ivm Corona besmettingen binnen ons team was het weer tijd om de draad op te pakken. Vandaag kwam subtopper Terlo op bezoek, een goed voetballend team met 2 geweldige spitsen. Wij kwamen vandaag helaas weer niet verder dan 11 fitte speelsters 1 reserve die niet echt fit was en nog 2 meiden van de MO17. Bij gebrek aan voorhoede speelsters stond Mascha (normaal gesproken verdediger) rechtsbuiten wat ze echt supergoed deed.

Om 12.00 uur trapte we af en al vrij snel werd duidelijk dat Terlo niet voor niets op een 5de plaats staat. Een jong goed voetballend team met voorop 2 hele slimme en snelle spitsen. Onze verdediging had zijn handen vol aan die 2 maar gaven in eerste instantie eigenlijk niet heel veel weg. Voetballend was het bij ons dik in orde maar de afwerking ontbrak en dat begint onderhand toch wel een probleem te worden. We spelen zeker niet slecht maar laten teveel kansen onbenut en dan kan je zomaar tegen een zeperd aan lopen. Na een snelle uitbraak was het dan ook zover. Met een diepe bal werd één van hun spitsen  op snelheid bediend en kapte een speler uit en scoorde in de verre hoek. In plaats van een voorsprong moesten we nu in de achtervolging en dat paste precies in het straatje van Terlo natuurlijk, zeker met hun snelheid voorin. We bleven eigenlijk wel rustig door goed georganiseerd te blijven spelen. In de 35 minuut maakte Gwen met een droge schuiver vanaf de 16 meter de 1-1 en we waren weer helemaal terug in de wedstrijd. Controle was denk wel het juiste woord, we vielen aan maar wel een goede veldbezetting . In de 45 minuut maakte Gwen de 2-1 en alles was nog voor de rust recht getrokken.

De 2de helft was van een hoog niveau van onze kant, Terlo werd overal vast gezet en die keren dat ze eruit kwamen  was onze verdediging stand-by, ons middenveld heerste en voorin creeerde we kans op kans.  In de 65ste minuut maakte Mascha aan alle twijfels een eind en ronde een prachtige aanval beheerst af en dat voor een verdediger (haha). Gwen zette met haar 3de doelpunt de einduitslag op het bord waarna de goed leidende scheidsrechter (Guus Bierings)  affloot voor het einde van de wedstrijd. Ik wil nog ff de meiden van de MO17 (Rafke en Tess) bedanken dat ze vandaag met ons mee wilde doen, de jeugd heeft de toekomst.

We staan nu na 6 wedstrijden op een keurige 3de plaats met zeker nog mogelijkheden, hopelijk gooit Corona niet weer roet in het eten maar we wachten maar weer af. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Una  om 09.45 uur, dat wordt vroeg opstaan maar alles voor het goede doel!

To Be continued.