VR1 sluit seizoen in stijl af!

299

En dan speel je alweer de laatste wedstrijd van het seizoen met nog een minimale kans op het kampioenschap! We speelden uit tegen Waspik waar we sowieso moesten winnen met een verschil van 5 doelpunten en dan moest koploper Best Vooruit ook nog eens verliezen. Het kan natuurlijk maar de kans was niet heel groot.

We wisten wat ons te doen stond en dat je dan binnen de minuut met 0-1 voor staat is mooi meegenomen. We waren de betere zonder echt goed te spelen maar 10 minuten voor de rust maakten we de 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. In de laatste minuut van de 1ste helft maakte Waspik uit het niets de 1-2 maar ook daarvan raakten we niet in paniek.

De tweede helft liepen we gestaag uit naar een 1-5 overwinning maar helaas zou dit niet genoeg zijn voor het kampioenschap. Best Vooruit won zelf met maar liefst 2-8 uit bij OJC Rosmalen en is dus de terechte kampioen in deze klasse. Tevens was dit de allerlaatste wedstrijd van Lieke van de Broek die ze zelf opfleurde door de 1-4 binnen te schieten waarna ze ook meteen een publiekswissel kreeg.

We behaalden dit jaar maar liefst 45 punten uit 20 wedstrijden en we kregen veruit de minste doelpunten tegen, in totaal maar 21, top verdediging! Ons middenveld heerste eigenlijk bijna elke wedstrijd en creëerde zodoende heel veel kansen en ondersteunde de verdediging waar nodig. De voorhoede maakte maar liefst 70 doelpunten (samen met de rest v/h team natuurlijk). Helaas kregen we wel te maken met maar liefst 4 langdurig geblesseerde speelsters, maar zij komen dubbel zo gemotiveerd terug komend seizoen.

Het zit erop voor dit seizoen, we eindigen op een meer dan keurige 2de plaats. Na het kampioenschap van afgelopen jaar en de daar bijbehorende promotie mag dit een zeer mooie prestatie worden genoemd. Voor komend seizoen zit er dan maar 1 ding op toch, zorgen dat we komend seizoen 1 plekje hoger eindigen.

See you next season!