Vr1 speelt een meer dan prima wedstrijd !

279

Wat een competitie! Het was pas onze derde wedstrijd dit jaar. In de 1ste wedstrijd tegen Hapert werd er met heel veel moeite 1 punt behaald. De 2de wedstrijd tegen koploper de Valk konden we de 1ste helft goed mee maar daarna werden we van het kastje naar de muur gespeeld. Vandaag speelde we tegen de nummer 3 Knegsel, hebben we ook meteen de hele top 3 gehad.

Om 10.0 uur uit spelen blijft vroeg dus wederom een ontbijt voor onze dames om zodoende met gevulde maagjes maar vooral ook met wakkere kopjes op naar Knegsel . We zijn in een stevig gevecht beland om de 3de plaats met Knegsel en dat is niet alleen figuurlijk zo. Knegsel is een ploeg dat voetballend niet alles voorstelt maar met heel hard werken en met heel fysiek spel wel heel veel punten haalt. Het is niet precies het spel wat ons het beste ligt dus we waren heel benieuwd hoe dit vandaag zou uitpakken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter pakte we meteen het iniatief. Door de bal snel rond te laten gaan kon Knegsel geen grip krijgen op ons spel, precies zoals afgesproken. Het balbezit was voor ons en onze tegenstander liep constant achter de feiten aan. Achterin zat het potdicht, het middenveld heerste en de aanvallers maakte het onze tegenstanders wel heel lastig. In de 20ste minuut kwamen we dan ook op een heel terechte 0-1 voorsprong door een doelpunt van Renske na een mooie actie van Gwen. Het was nu een kwestie van doordrukken en zo snel mogelijk de 0-2 maken want zo nu en dan werd er al een flinke tackle uitgedeeld door Knegsel. In de 35 minuut maakte we  de 0-2 alleen was nu de volgorde andersom, assist Renske en doelpunt Gwen. We bleven tot de rust oppermachtig  maar het bleef voorlopig bij deze stand.

In de rust werd nog eens benadrukt dat we er zeker nog niet waren en dat we vooral dezelfde lijn moesten doortrekken. Vorig jaar werden we door Knegsel uit de Beker geknikkerd, ook toen stonden we met de rust met 0-2 voor maar deze ezel wilde zich zeker niet ten tweede maal aan dezelfde steen stoten. Al snel in de 2de helft kreeg Knegsel een goede kans (ook meteen de enigste) op de aansluitingstreffer maar het liep deze keer goed af. Hierna pakte we het weer goed op en in de 55 minuut speelde Lisa met een weergaloze actie Gwen vrij die op haar beurt Renske vond en de 0-3 stond op het bord, wedstrijd gespeeld. De laatste 35 minuten speelde we de wedstrijd zeer professioneel uit, we kwamen niet meer in de problemen. Een degelijk overwinning tegen een lastige tegenstander. Achterin niet of nauwelijks in de problemen geweest, degelijk en vrijwel niks weggeven. Een middenveld dat draaide als een klok met toch 2 nieuwe gezichten vandaag, well done Eva en Jenai en natuurlijk ook de rest. En een voorhoede die 3 doelpunten maakte met de goede rentree  van Floor. Je hoort mij niet klagen.

Volgende week spelen we wederom tegen Hapert (nr 2) waar we de vorige keer nog  heel goed weg kwamen met een gelijkspel moet er nu eigenlijk gewonnen worden mochten we nog hoop hebben op een hogere notering. Zal heel moeilijk zijn maar niks is onmogelijk voor onze dames, tot zondag!

To Be Continued