Vr1 speelt gelijk tegen koploper!

368

Na een lange lange winterstop mochten we uiteindelijk weer. Als je dan meteen tegen koploper Hapert mag aantreden weet je dat je aan de bak moet. Speel je ook nog eens om 10.00 uur uit dus dan is een gezamenlijk ontbijtje geen overbodige luxe. Net voor de winterstop was dat ook heel goed bevallen (0-7 winst) en er ontstaat dan toch iets van bijgeloof (haha).

Met nog steeds een gehavend team was de aftrap om 10.00 uur een feit. Hapert liet er geen twijfel over bestaan dat ze terecht bovenaan staan en we werden meteen onder druk gezet. Het lag zeker niet aan onze inzet maar Hapert combineerde zich regelmatig dwars door ons middenveld heen en de eerste kansen waren dan ook voor Hapert. We hielpen ze wel een beetje door onze linies te ver van elkaar te laten spelen zodat ze er elke keer razendsnel erdoor heen combineerde. We kwamen zelf bijna niet aan voetballen toe maar het was vooral tegenhouden. Onze keepster Anouk hield ons een paar keer overeind met prachtige reddingen maar dat dit niet vol te houden was leek ons ook wel duidelijk. Na een paar halve mogelijkheden kregen we zelf in de 35ste minuut een vrije trap op 35 meter van het doel van Hapert. Suus ging erachter staan en legde de bal precies op het hoofd van Lisa die deze bal prachtig binnen knikte, 0-1. Geheel tegen de verhouding in maar toch kon ik er wel mee leven. De laatste 10 minuten kreeg Hapert nog wel een paar mogelijkheden maar Anouk leek onpasseerbaar vandaag. Ruststand 0-1

In de rust werd Sanne gewisseld, ze speelde weer haar eerste 45 minuten na maanden en ook Lisa werd vervangen met liesklachten. Hiervoor in de plaats kwam Anne en Jenai die ook al maanden uit de running was geweest en vandaag haar eerste minuten weer maakte sinds oktober. Om het Hapert het een stuk moeilijker te maken werd er overgeschakeld naar een 3-5-2 opstelling en gingen we ook compacter spelen waardoor Hapert het combineren een stuk moeilijker werd gemaakt. Hapert was wel duidelijk de bovenliggende partij maar echte kansen kregen ze niet meer maar we moesten hier wel heel veel energie voor leveren. We kwamen zelf niet meer echt aan voetballen toe maar we knokte en knokte om maar geen tegendoelpunt te incasseren. Net als je denkt dat je de overwinning over de streep krijgt getrokken scoorde Hapert uit een halve kans toch de meer dan verdiende 1-1. Aan de ene kant terecht maar aan de andere kant wel heel jammer zo net 5 minuten voor tijd. Hapert was hiermee nog niet tevreden en trok nog eens alle registers open maar ze lieten nu ook wat ruimte om te counteren en ook al was het niet verdiend geweest we kregen nu zelf ook nog een paar kansjes. Na 93 minuten floot de goedleidende scheidsrechter af en de meeste van ons storten zich ten aarde van vermoeidheid, krampen etc (of niet dan Eva haha). Einstand 1-1!

Een prachtig resultaat met toch nog een beetje een nare nasmaak zo 5 minuten voor tijd maar eerlijk is eerlijk Hapert was gewoon de betere en met dit resultaat kunnen we toch weer verder kijken, er is nog steeds niks beslist! Een dikke chapeau voor de werklust van vandaag en met nog wat meer conditie en wedstrijdritme zie ik onze dames nog hoge ogen gooien in het restant van deze competitie.

to be continued!