Vr1 wint bij koploper!

200

Na een weekje rust, wat ons wel heel goed uitkwam door de lange blessurelijst mochten we vandaag naar de koploper Hapert. We stonden 4de op de ranglijst op 4 punten van Hapert dus mochten we nog aspiraties hebben om serieus mee te doen mocht er vandaag zeker niet verloren worden en nog beter moest er eigenlijk gewonnen worden.

Om 10.00 uur klonk het startschot en het was vrij snel duidelijk dat onze dames de boodschap goed hadden begrepen. Op een half bevroren veld pakten zij meteen het initiatief en Hapert kwam er niet echt aan te pas. Echt grote kansen werden er nog niet gecreƫerd maar het was duidelijk te zien wie de baas was op het veld. Hapert probeerde het wel met lange ballen maar eigenlijk kwam er weinig tot geen gevaar uit. Onze meiden bleven zeer verzorgd voetbal spelen en ook elk duel was in ons voordeel. Na 25 min kapte Katja 2 tegenstanders uit en zette Gwen vrij voor het doel en die ronde heel koelbloedig af, 0-1. Hapert zette hierna wat om in hun opstelling en ze kwamen beter in de wedstrijd. Tot de rust hield RKDSV keurig stand maar het was wel duidelijk dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld was, ruststand 0-1.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een tegenstander die op zoek ging naar de gelijkmaker en onze meiden moesten terug uit. Zonder veel weg te geven kregen we het wel steeds moeilijker en de druk nam alleen maar toe. Het was tijd voor wat nieuw en vers bloed. Puck en Roos vielen in maar heel veel effect had dit niet meteen. Na 25 minuten maakte Hapert de 1-1 en dit was niet echt onterecht. De wedstrijd leek de verkeerde kant in te gaan maar daar dacht Gwen toch weer anders over. Na een goed uitgespeelde counter schoof ze de bal prachtig in de verre hoek en we stonden weer op voorsprong, 1-2. De laatste 15 minuten waren weer redelijk in evenwicht met een misschien iets beter Hapert maar echte kansen kregen ze ook niet meer. Na 92 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en de buit was binnen, 1-2.

Het was weer een heerlijke pot vandaag dames, vanaf minuut 1 veel energie in de wedstrijd gelegd en met fases gewoon heel goed gevoetbald en dan is het wel mooi dat de 3 punten mee naar Diessen gaan. De VR1 haakt weer gewoon aan en doet weer volop mee. Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys op de agenda, ze staan op 2 punten van ons en dus weer een wedstrijd die er echt toe doet. Een super spannende competitie waarbij iedereen van elkaar kan winnen. Wij moeten voorlopig nog nergens naar kijken en alleen onze eigen wedstrijden blijven winnen en dan gaan we wel zien hoever we kunnen kom