Vr1 zet stijgende lijn door!

116

Na de onderbreking van de competitie door een bekerwedstrijd was het vandaag weer zaak om de draad op te pakken in de competitie. Je zal het bijna niet geloven, maar we hadden vandaag voor het eerst dit seizoen 11 fitte speelsters tot onze beschikking. Mascha zou vandaag ook weer minuten kunnen maken na een lange blessureperiode en Jetske (Vr2) maakte ons team compleet waarvoor dank!


We speelden een uitwedstrijd tegen de nummer laatste in de competitie; E.F.C. Als we gewoon ons ding zouden doen moest dit eigenlijk geen probleem op moeten leveren. E.F.C. is een hardwerkend team die het duel zeker niet schuwt, dus het was opletten geblazen voor blessures. Voetballend stelde het allemaal niet zo heel veel voor, dus was het zaak om snel tot scoren te komen en zo het geloof in een goed resultaat voor E.F.C. snel de kop in te drukken. Net als de laatste weken speelden we goed verzorgt voetbal en kwam onze tegenstander er niet echt aan te pas. Het was een kwestie van tijd voordat de 0-1 viel en na 15 minuten was het dan ook al raak. Al vrij snel viel ook de 0-2 en de 0-3 en de wedstrijd was eigenlijk al na een half uur gespeeld. Voor rust werd de wedstrijd helemaal dood gemaakt door de 0-4 en 2 minuten voor rust zelfs de 0-5. Doelpuntenmakers 3x Gwen, 1x Roos en 1x Rebecca, maar wat me nog het meest blij maakte waren de mooie aanvallen die er aan vooraf gingen. De opbouw van achteruit, de combinaties op het middenveld en de afronding van de voorhoede, ruststand 0-5.


In de rust werd er dus 2x gewisseld, Mascha maakte haar comeback na een aantal weken en Veerle viel in als rechtsbuiten! Op zich misschien niks bijzonders, maar Veerle heeft de laatste 4 jaar alleen in de achterhoede gestaan (wat ze overigens prima doet), maar soms moet je ook iets uit proberen. Wat denk je, na 2 minuten bij haar eerste beste balcontact schiet ze de bal doodleuk tussen de palen: 0-6. Hierna werd het even wat rommeliger en maakte E.F.C. zelfs een tegendoelpunt, moet ik er wel bij vertellen dat ze daar een beetje hulp bij kregen (haha). Vlak hierna maakte Gwen haar 4de van de middag en werd het dus 1-7! Het laatste kwartier pikten we het goede spel weer op, maar vergaten we verschillende keren om ons doelsaldo nog wat op te krikken. Het bleef dus bij 1-7 wat toch een mooi resultaat is, maar wat vooral bij mij blijft hangen is het niveau waarop we acteerden. De komende 2 weken kunnen we echt aan de bak, eerst thuis tegen Knegselse Boys die evenveel punten hebben als wij en de week daarna ook thuis tegen Boeimeer, maar dan weer voor de beker. We moeten dus echt 2 x winnen om mee te blijven doen op 2 fronten, hierbij is de steun van publiek zeer zeker welkom. To be continued!