Vrouwen 1 knokt zich naar overwinning!

270

Vandaag moesten we het opnemen tegen Knegsel. Ze stonden samen met ons op een gedeelde 3de plaats dus was het zaak om vandaag te winnen om de aansluiting met de top te behouden. We wisten uit het verleden dat Knegsel een team heeft dat op voetbal gebied wel te verslaan is maar op hun vechtersmentaliteit is volgens mij iedereen jaloers. Ze gaan elke week voor de 100% en schuwen eigenlijk geen enkel middel iets waar wij dan minder goed in zijn. Onze Vr1 moet het echt hebben van het verzorgde voetbal dus het zou vandaag ook een echte clash worden.

Om 11.00 uur zouden we verzamelen en om 10.50 uur hadden we al onze 1ste afvaller helaas. Renske was thuis onderuit gegaan met 2 diepe wonden als gevolg, zou dit een voorteken zijn ? Het was natuurlijk balen voor Renske maar we hadden vandaag 14 speelsters tot onze beschikking dus het kon wat leiden deze keer dachten we. Om 12.00 uur trapte we af en na wat aftasten begonnen we toch  langzaam het iniatief te krijgen. Ons middenveld beheerste de wedstrijd en achter zat het potdicht. Voorin begonnen we wat kansen te creĆ«ren maar we moesten ook alert blijven op de tegenstoot . Tot de 20ste minuut was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht totdat Gwen het op haar heupen kreeg. In 5 minuten maakte ze 2 doelpunten waarbij de eerste van een grote schoonheid was. Zou je zeggen kat in het bakkie maar hierna brak de pleuris uit. Een paar minuten na de 2-0 kreeg Floor de bal maar werd getackeld , meteen was het duidelijk dat het niet goed zat. Floor schreeuwde het uit van de pijn en moest helaas afgevoerd worden. Kan gebeuren zal je zeggen maar tis niet de eerste ernstige blessure van Floor en het was sws haar 1ste wedstrijd weer van het seizoen, echt erg triest voor haar maar we moesten verder. Joell  (Vr2) kwam binnen de lijnen en we konden weer door. We pikte het weer goed op en we waren klaar om de genadeklap uit te delen maar die bleef nog even uit. Een paar minuten voor de rust brak Joell op rechts door maar ook zij werd gestopt, gevolg een ingescheurde enkelband en ook Joell is eruit tot de winterstop. Hoeveel pech kun je hebben! Begin je met 14 en heb je in de rust er nog 11 over, ruststand 2-0 dat dan weer wel.

In de rust werd Britt van Korven (ook Vr2) toegevoegd om op de bank plaats te nemen en dat bleek geen overbodige luxe. Knegsel rook bloed en de 2de helft werd harder en harder. Knegsel ging tot het randje en soms er overheen maar eerlijk is eerlijk ze speelde zich weer knap terug in de wedstrijd. Onze verdediging moest alle zeilen bijzetten en anders hadden we natuurlijk Anouk nog. Ongeveer een kwartier voor tijd kreeg Knegsel een vrije trap te nemen op 18 meter van het doel en deze ging tegen de touwen, 2-1. Een heel hectisch kwartier brak aan en onze laatste troef werd ingezet. Britt van Korven kwam binnen de ploeg en dat had zeker een positieve invloed. Het kon alle kanten op maar we knokte voor wat we waard waren en we moesten en zouden deze overwinning binnen slepen, of niet dan Veerle (haha). Het werd er allemaal niet vriendelijk op binnen en buiten de lijnen maar de grens werd niet overschreden gelukkig. Als je dan toch invalt kan je net zo goed een doelpunt maken dacht Britt en 3 minuten voor tijd ronde ze een prachtige aanval af en de winst was binnen, einduitslag 3-1.

Drie hele duren punten rijker maar ook weer 3 speelsters geblesseerd waarvan 2 langdurig waarschijnlijk, het is wat dat betreft niet ons seizoen maar we doen nog steeds mee voor de bovenste plaatsen. Diep respect wat onze meiden wekelijks presteren met als hoogtepunt toch wel deze overwinning. Volgende week zondag spelen we thuis tegen Boeimeer (beker). Ik weet nog niet hoe maar waarschijnlijk hebben we dan weer 11 speelsters en gaan we weer voor goud, met de mentaliteit zit het wel goed. Kom onze meiden steunen, we spelen om 12.00 thuis.

To Be Continued.