Wat een bizarre week!

312

Vorige week zondag startten onze competitie en wel thuis tegen Best Vooruit. Best Vooruit is op voorhand 1 van de titelkandidaten voor onze competitie. Ze komen uit de 3de  klasse waar ze op 1 of andere manier werden terug gezet naar de 4 klasse? In hun bekeravontuur haalden ze dan ook 9 punten uit 3 wedstrijden met een doelsaldo van 37-1, dan weet je genoeg. Onze meiden hadden een redelijke voorbereiding gehad met wat wisselende resultaten, maar vanaf vandaag zouden ze er toch echt moeten staan.

Na een goede warming-up stonden onze meiden op scherp voor de wedstrijd, maar ze moesten nog even geduld hebben want helaas kwam de scheidsrechter niet opdagen.. Maar dan hebben wij onze alleskunner Jaap en die loste dit probleem op, grote klasse Jaap! Met een vertraging van een kwartier floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en al heel snel werd duidelijk dat onze dames de boodschap heel goed hadden begrepen. Best Vooruit werd constant afgejaagd en ze kwamen niet echt aan voetballen toe. Al vrij snel opende Renske de score en de 1-0 stond op het bord. Hierna drukten we meteen goed door en de 2-0 lag er ook snel in en we hadden net 25 minuten gespeeld. Langzaam kwam Best Vooruit ook wat meer in hun spel maar de meeste aanvallen werden vakkundig teniet gedaan door onze robuuste verdediging. Een paar minuten voor de rust werd het zelfs 3-0 door een grove keepersfout, tussenstand 3-0.

Eerlijk gezegd was ik best wel verbaasd dat we in onze 1ste wedstrijd voor de competitie dit al op de mat konden leggen, maar de wedstrijd gaat over 90 minuten, dus zeker nog geen reden om te gaan juichen, maar een goed begin is wel het halve werk.

De 2de helft was wel wat meer in balans, maar we bleven de bovenliggende partij. Een hardwerkend RKDSV en een tegenstander die er niet meer in geloofde. We gaven eigenlijk weinig tot niets weg en we maakten zelf nog 2 doelpunten waardoor de eindstand op een onwaarschijnlijke 5-0 kwam te staan tegen een zeer goed Best Vooruit die dit ook niet aan hadden zien komen. Een heel sterk begin van de competitie van onze meiden.

                              Beerse Boys –RKDSV (beker)

De woensdag erop speelden we onze laatste bekerwedstrijd in de poule uit tegen Beerse Boys VR4 (maar niet heus haha). Waarschijnlijk kwamen de Beerse Boys wat speelsters tekort maar dat werd vakkundig aangevuld. Door onze eerdere resultaten moesten we hier met 0-17 gaan winnen om door te gaan voor de beker, maar die kans was wel heel klein natuurlijk. Natuurlijk zouden we het gaan proberen, maar na 10 minuten stond het 1-0 voor Beerse Boys i.p.v. 0-3 voor onze meiden. We kregen de stand nog wel omgebogen tot 1-2 in de rust, maar echt spannend ging het niet meer worden. Door 3 blessures (kunstgras) startten we de 2de helft met 10 speelsters maar eigenlijk ging het alleen maar beter. Na 10 minuten maakten we zelfs de 1-3 en weer met een speelster minder maakten we de 1-4. Het laatste kwartier speelden we nog met z’n achten maar we maakten ook doodleuk nog de 1-5, wat natuurlijk niet genoeg was. Maar wat nog veel erger was, we gingen huiswaarts met 5 geblesseerden. Voor we weer in Diessen waren werd onze Teun (Fonken) ingeschakeld om op donderdag ff een half elftal weer fit te krijgen voor de zondag erop.

                                       O.D.C. – RKDSV

Wederom een zware wedstrijd met jawel gewoon 14 speelsters, grote klasse Teun. We gingen met dezelfde intentie het veld op als tegen Best Vooruit en speelden we tegen Best goed, vandaag speelden we geweldig!!! ODC bestaat uit zeer vaardige goede voetbalsters met de nodige ervaring, maar onze meiden klapten er vanaf minuut 1 er bovenop. De eerste 25 minuten waren zeker voor ons en uit een voorzet van Katja scoorde Suus de 0-1 of was het toch Katja?? Hierna nam ODC het initiatief over en we moesten teruguit. ODC liet duidelijk zien wat ze in huis hadden en we kregen het moeilijk. Uit een corner maakte ze de 1-1 en dat was eigenlijk ook wel terecht, ruststand 1-1.

De 2de helft was een kopie van de eerste, een furieus startend RKDSV die op zoek ging naar de 1-2 maar het doel werd niet gevonden. Mooie aanvallen werden netjes afgerond maar constant zat er of een been tussen of de keeper trad goed op. Na 30 minuten kwam ODC ook weer wat meer opzetten maar onze verdediging stond als een huis. Anouk moest ook nog een paar keer goed optreden, maar we hielden keurig stand. Met nog een paar minuten te gaan en we eigenlijk al tekenden voor 1 punt kregen we een corner die door Gwen werd in gedraaid en door Roos werd binnen getikt of was het nou toch Gwen?? Maakt me eigenlijk ook helemaal niks uit want de 1-2 stond op het bord en bleef daar staan tot het eind van de wedstrijd, eindstand 1-2.

We zijn nu dus 2 competitie wedstrijden onderweg met 2 geweldige resultaten en wat mij nog veel meer deugd doet met fantastische voetbal gekoppeld aan een geweldige teamspirit. We zijn dus op de goede weg maar de competitie duurt nog heeeeeel lang! Komende zondag gaan we weer voor een echte driepunter, so far so good!