Wederom volle winst voor VR1!

251

Vandaag een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Op papier de makkelijkste van de nog te spelen wedstrijden. In totaal nog 6 wedstrijden te gaan en het kan nog steeds alle kanten op maar we zullen ze maar eens 1 voor 1 gaan benaderen. Na de nipte en zeer moeizame overwinning van vorige week was het vandaag aan ons om te laten zien wat we echt kunnen en dat natuurlijk te koppelen aan een goed resultaat.

De zon die scheen volop, de warming-up ging als een speer dus de wedstrijd kon beginnen. Vanaf minuut 1 was het duidelijk wat we vandaag van plan waren; met een snel en bewegelijke voorhoede zo snel mogelijk kansen creëren en liever nog zo snel mogelijk scoren. OJC werd vanaf de eerste minuut vast gezet en hoewel ze een veel meer ervaren team hadden wisten ze zich geen raad met het agressieve spel van onze meiden. Na een paar minuten had dit al resultaat en Gwen tikte de 1-0 binnen. OJC werd compleet overlopen maar door een misverstand in de verdediging botste onze keepster en een verdediger vol op elkaar waardoor de bal voor het intikken lag voor de spits van OJC; 1-1. Heel even waren we het kwijt maar al snel werd het ook weer opgepakt en na een kwartier schoot Roos vanaf de 16 de 2-1 binnen. We bleven veel beter de eerste helft maar doelpunten vielen er niet meer, ruststand 2-1.

De tweede helft was duidelijk voor ons maar de kansen gingen er niet in en dan blijft het gevaarlijk met een 2-1 stand en OJC bleef loeren op de minimale buitenkansjes die ze kregen. Het bleef spannend tot een kwartier voor tijd. Rebecca schoot vanaf 20 meter op de lat en Suus was er als de kippen bij om de 3-1 binnen te tikken. Toch wel grote opluchting langs de lijn. Nog 2 hoogtepunten in de wedstrijd, ten eerste het invallen van Lisa die hiermee haar eerste minuten maakte van het seizoen en de wonderschone 4-1 die werd afgerond door Gwen maar de aanval vooraf was voor mij het hoogtepunt van de middag, eindstand 4-1!

Wederom een overwinning voor de VR1 met ook nog eens mooi en goed voetbal. De bovenste 4 wonnen vandaag weer allemaal dus het blijft ongemeen spannend in onze poule. Komende zondag spelen we uit tegen Unitas ’59. Als we die ook nog eens winnen gaan we naar een wel heel spannend slot van deze competitie. Wedstrijd voor wedstrijd!!!