Zeer knappe prestatie VR1!

581

Vandaag gingen we op bezoek in Hapert voor wederom een bekerwedstrijd. Op sportpark de Lemelvelden wordt vandaag gestreden voor een plek in de kwartfinale, er wacht dus een spannende wedstrijd waar veel op het spel staat. Hapert staat ook bij ons in de competitie en is zeker 1 van de titelkandidaten maar goed dat zijn wij ook.

Net als voor de competitie speelden we Hapert het eerste half uur van het kastje naar de muur maar vergaten we te scoren helaas. Goed opgezette aanvallen maar de afronding ontbrak of de keeper van Hapert zat er weer tussen. Ook onze tegenstander liet van zich spreken maar onze keepster was vandaag weer ijzersterk. Het laatste kwartier was wel beter in balans maar er werd niet gescoord, ruststand 0-0.

De tweede helft werd wat stroperiger, weinig trainingen in de benen de laatste weken en een zwaar veld zorgden dat al vrij snel de krachten weg vloeiden maar er was eigenlijk maar 1 team die de aanval bleef zoeken ook al kwam Hapert er een paar keer gevaarlijk uit. In minuut 70 kwamen ze zelfs op voorsprong door wat knullig verdedigend werk van onze kant en wat geluk voor Hapert, 1-0. In plaats van de kopjes te laten hangen schakelde onze meiden nog een keer bij maar het was het allemaal net niet. Met nog 10 minuten op de klok gingen we 2-4-4 spelen en namen we dus ook meteen een groot risico maar je moet wat. De keepster van Hapert hield er echt alles uit maar de aanhouder wint. In de 89 minuut scoorde Gwen met een geweldig afstandsschot toch de 1-1. Nu is de VR1 al tweemaal met penalty’s door gegaan naar de volgende ronde, dus de coach begon weer aan zijn lijstje, maar het was helemaal niet nodig. In de 91ste minuut maakte Floor uit een prachtige voorzet van Gwen zelfs de 1-2. Nog een paar minuten bibberen maar in de 94 minuut floot de scheidsrechter af en de buit was binnen.

Nu heb ik de hoofdrolspeelsters natuurlijk benoemd omdat ze de doelpunten maakten, maar het was vandaag echt een collectieve prestatie, allemaal keihard geknokt en nooit opgeven zie je maar weer, helemaal top meiden. Op naar de kwartfinale! Deze vindt plaats op zondag 22 maart op sportpark de Alsie tegen Boeimeer Vr1. Houdt deze datum alvast vrij en kom de dames naar de halve finale supporteren!

Volgende week wacht weer een zware uitwedstrijd tegen Dommelen, een heel belangrijke match voor de competitie waarin de dames ook nog volop meedoen voor de prijzen, to be continued!