Zwaar bevochten punt voor MO17

1901

Eindelijk was het dan zover. Onze 1ste wedstrijd in de hoofdklasse. Bij voorbaat was bekend dat het wel eens een hele zware competitie kon worden maar niks is te gek voor onze meiden. De insteek is veel leren en zo nu en dan een puntje halen.

Vandaag speelde we thuis tegen Haarsteeg, de andere kampioen van de 1ste klasse maar dan wel met wat betere cijfers, 10 wedstrijden 30 punten en een geweldig doelsaldo. We wisten dus min of meer wat ons te wachten stond en we waren daarop voorbereid. We zouden wat behoudender gaan spelen en zeker bij balverlies goed inzakken om daar de ruimtes klein te houden. Een nieuw spelsysteem voor onze meiden maar ook één die we wel meer zullen gaan toepassen dit jaar.

Vanaf de aftrap liet Haarsteeg zien dat ze duidelijk wat meer kwaliteit in huis hadden en we werden in de eerste 20 minuten behoorlijk terug gedrongen. Haarsteeg kreeg ook wel wat kansen maar op zich hadden we het redelijk onder controle. Onze stand-in keepster Aniek stond haar mannetje en na 20 minuten hadden we de wedstrijd redelijk onder controle en kwamen we zelf ook steeds meer aan voetballen toe. We kregen zelf ook mogelijkheden en eigenlijk was de wedstrijd goed in balans, ruststand 0-0.

De tweede helft begon min of meer hetzelfde maar de afwerking van de spitsen van Haarsteeg was of niet goed genoeg of onze keepster stond in de weg. Het was hard werken voor onze meiden maar we werden zeker niet weggespeeld, echter hadden we wel onze handen vol aan de tegenstander. Net toen we beter in de wedstrijd kwamen kregen we uit het niets een doelpunt tegen: 0-1.  Zoals zo dikwijls afgelopen seizoen ging het gas er nu volledig op en we knokte ons weer helemaal terug in de wedstrijd. Het zou zo 2-0 kunnen worden maar ook 1-1. Met nog een paar minuten op de klok maakte we een schitterend doelpunt en werd het dus toch nog 1-1. De laatste paar minuten hielden we gelukkig stand en scheidsrechter Brick (goed gefloten) maakte een eind aan de wedstrijd en een zwaarbevochten punt was binnen.

Meteen bij de eerste wedstrijd in de hoofdklasse een gelijkspel, grote klasse meiden en zeker nog dik verdiend ook.